Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Republikánus kétségek

2011. december 03. 13:12

Mi történt a Republikánus Párt híresen higgadt és méltóságteljes vezetőivel? Miért támadják egymást elnökjelölt-jelöltjei olyan vadul, mint soha azelőtt?

2011. december 03. 13:12
Charles Fenyvesi
Heti Válasz

„Ilyen republikánus versengésre még nem volt példa. A kilenc, hivatalosan bejegyzett kandidátus között egy sincs, akiben megbízna a párttagok többsége vagy akit a közvélemény elfogad és támogat. A helyzet annál is súlyosabb, mert ez már a második kampány, amikor a republikánusok válságos helyzetbe kormányozzák magukat, vagyis képtelenek soraikból »kitermelni« egy olyan politikust, aki meggyőző módon emelkedik ki a »futottak még« kategóriából. Már négy éve is, az idős John McCain elnökjelöltsége és az egykori szépségkirálynő, az akkori alaszkai kormányzó, Sarah Palin alelnöki kandidálása kényszer szülte helyzet volt, mivel náluknál jobbat nem találtak. 


Most az elnökjelöltségért versenyzők drámai vitái azért robbanhattak ki, mert a republikánusok soraiban működő populista, a protestáns egyházak által támogatott Tea Party mozgalom szószólói kétségbe vonták az addig kétségbevonhatatlant, az éllovas republikánus elnökjelölt-jelölt, Mitt Romney konzervatív elkötelezettségét. Hiába tiltakozott a talpraesett és slágfertig volt massachusettsi kormányzó, hogy ő bizony igazi konzervatív. Kísérlete kudarcba fulladt. (...)

Az elmúlt hetek során egyik kommentátor a másik után jelentette ki, hogy a 2012-es elnökválasztás kimenetele republikánus szempontból megjósolhatatlan. De hát akkor mi a valószínű? Minden lehetséges és mindennek az ellenkezője. A bizonytalanság viszont teljességgel megbénítja a republikánusokat, miközben egyik jelöltjük a másik után válik valóban esélytelenné.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anticonstitutionnelle
2011. december 03. 20:49
megérdemlik a buktát a republikánusok. Ma Cain is bejelentette hogy kiszáll.
drieno
2011. december 03. 18:19
A kongresszus után a fehér házat is meg fogják szerezni nagy valószínűséggel. Naná hogy küzdenek a tuti helyért, hiszen az elnökjelöltjük, hacsak nem csinál gigászi hibát, simán nyer a jelenlegi állás szerint.
Szedlacsek
2011. december 03. 16:02
Nem értem. Uraim, önök a bolsikkal beszélgetnek, vagy gyalázzák saját magukat és a védendő magyar nyelvet és értékeket? Vagy együtt mind a kettőt? Ezt, tényleg így kell? És ezt ki mondta? Dzserzsinszij? Értem. Akkor maguk biztosan hazafiak - egy mesze-messze galaxisban.
gfischer
2011. december 03. 13:32
Nem irígylem ezeket az amerikaiakat. Nem képesek kitermelni még egy tisztességes 2/3-ot, egy nyomorult új alkotmányt, meg egy új NER-t sem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!