Egy vad vád utóélete

2011. december 15. 09:29

Különös természetrajzuk van a vádaknak. Itt áll mindjárt példaként az Uzsoki kórház vesszőfutása.

2011. december 15. 09:29
Bertók T. László
Metropol
„A rendőrség nagy erőkkel lépett színre, és a média is rámozdult a témára. Akár az elefántok a porcelánboltban. Pedig több diszkréciót érdemelt volna a kórház akkor, amikor a vádak egy része leg­alábbis több, mint gyanús. Végig­gondolta-e valaki, hogy mennyi idő, míg 1200 ampullát egy nővér feltör és infúzióba tölt? Vajon ekkora mennyiséget miként lehet feltűnés nélkül kiíratni egy felelős főgyógyszerésszel? Ráadásul irracionális dolog ilyen mennyisé­gekkel dobálózni akkor, amikor ennek a töredéke is elég lenne bárki halálához.

Én laikusként hajlok rá, hogy nem Márkus doktornak, hanem az állítását visszautasító Golub Iván fő­igazgatónak és a vádakat szintén képtelennek minősítő orvoskamarai elnöknek, Éger Istvánnak van igaza. De ez mellékes, mert a vizsgálat majd úgyis fényt derít az igazságra. Ha a vád helytálló, annak, gondolom, következményei lesznek az orvosszakmában. Ha azonban ennek ellenkezőjére derül fény, akkor egy olyan dolog történt, aminek a hatása a bizalmon alapuló orvos-beteg kapcsolatra nézve a legtragikusabb.

Egy ilyen eset után vajon félni fog az orvos érzéstelenítőt felírni? A beteg pedig meg fogja kérdőjelezni az orvos szakmai kompetenciáját? Nem lett volna jobb az ügyet nagyobb diszkrécióval kezelve vizsgálni és a kórházat nem kitenni annak, hogy magyarázkodnia kelljen még a vizsgálat befejezése előtt? Erre találták ki az ártatlanság vélelmét. Ez vajon miért nem jár mindenkinek?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2011. december 15. 10:16
Attila! A témát egyedül a Magyar Nemzet kezelte a helyén, több terjedelmes és szakszerű írásában is.
novara
2011. december 15. 09:51
Aki az utóbbi időben vett igénybe,sajna,kórházi ellátást,az tudja,hogy nem teljesen fekete-fehér minden. A mai egészségügyben egy zavaró tényező van:maga a beteg. Tudom,alulfizetettség,forráshiány... Az azért mégis elgondolkodtató,hogy hol lehetnek ebben az esetben a hiányzó kórlapok?És,ha nincs ez az eljárás,az nem tűnt fel senkinek,hogy nincsenek meg?Mi alapján számoltak el a gyógyszerekkel? Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. De ez nem jelenti a mismásolás,elkenés létjogosultságát... És nem jelent mindenre mentesitő feloldozást.
Aldo Raine hadnagy
2011. december 15. 09:38
Nincs egészségügyi koncepció, orvoshiány van, és az egészségügyi dolgozok egyre türelmetlenebbek.Hogyan lehet ebből a helyzetből kibújni: hmmm...nem akarunk többet fizetni az orvosoknak, ők meg elmennének külföldre, illetve a rezidensek által adott határidő is mindjárt lejár....mi csináljunk? Egy jó kis balhé, ami az orvosokat lejáratja, vagy alkalmas a hangulatkeltésre ellenük....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!