99 év

2011. december 05. 07:49

Legyetek átkozottak, szlovák politikusok. Utolsó gazemberek vagytok.

2011. december 05. 07:49
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„És túlélte Tamás Aladárné ismét a legsötétebb éveket, nézte, ahogy visszajönnek ugyanazok, túlélte Meciart, Slotát, meg az összes többit.

És egy napon, amikor erre lehetősége nyílt, Tamás Aladárné úgy döntött, ha már egyszer nem ment sehová, mégis négyszer volt más állam polgára, és erről őt soha senki sem kérdezte meg, akkor most, most életében először saját akaratából lesz egy ország állampolgára.

Kilencvenkilenc évesen úgy gondolta Tamás Aladárné, ennyi talán jár neki. Hogy majd meghalhat olyan állampolgárként, amilyen állampolgárként megszületett.

Rosszul gondolta Tamás Aladárné.

Neki ennyi sem jár.

Hiszen nincs vége a huszadik századnak.

És a szlovákiai huszadik század, az egész szlovák politikai osztály, az összes gazember retteg Tamás Aladárnétól. Rettegnek egy kilencvenkilenc éves magyar öregasszonytól.

S ez a rettegés mindent elárul. Mindennél fényesebben bizonyítja, ki a mocskos tolvaj, a rossz lelkiismeretű, szarházi alak – és ki az igaz ember.

Legyetek átkozottak, szlovák politikusok. Utolsó gazemberek vagytok. Legyen nektek nehéz a föld.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemtom
2011. december 08. 17:00
Magyarázatul: Legyetek átkozottak, akik felbujtottátok külföldre szakadt nemzettársainkat. Utolsó gazemberek vagytok. „És túlélte Tamás Aladárné ismét a legsötétebb éveket, nézte, ahogy visszajönnek ugyanazok, túlélte Meciart, Slotát, meg az összes többit. És egy napon, amikor az óhazából eleget sulykolták, törvénybe iktatták, és megígérték, hogy megvédik, és erre lehetősége nyílt, Tamás Aladárné úgy döntött, ha már egyszer nem ment sehová, mégis négyszer volt más állam polgára, és erről őt soha senki sem kérdezte meg, akkor most, most életében először saját akaratából lesz egy ország állampolgára. Kilencvenkilenc évesen úgy gondolta Tamás Aladárné, hogy ha megígérte az a szép őszes magyar "vidéki legény", akkor majd állja a szavát, és nem hagyja, hogy azt tegyék vele, amit ellenlépésként megígértek a szlovák politikusok, akkor ennyi talán jár neki. Hogy majd meghalhat olyan állampolgárként, amilyen állampolgárként megszületett, mert erre kapott ígéretet tőlük. Rosszul gondolta Tamás Aladárné. Neki ennyi sem jár, nem fognak érte semmit tenni, amikor odakerül a sor. Hiszen nincs vége a huszadik századnak. És a szlovákiai és magyarországi huszadik század, a szlovák és magyar politikai osztály, az összes gazember, Tamás Aladárné és a társaik felett csatározik a saját kicsinyes céljaiért bármilyen politikai eszközt gátlástalanul felhasználva. S ez mindent elárul. Mindennél fényesebben bizonyítja, ki a mocskos tolvaj, a rossz lelkiismeretű, szarházi alak – és ki az igaz ember. Legyetek átkozottak, ígérgető politikusok. Utolsó gazemberek vagytok. Legyen nektek nehéz a föld.”
nemtom
2011. december 08. 16:35
Bayer Zsolt, te fasz.
várúr
2011. december 05. 22:22
Bayer minden szavával egyetértek . Ehhez nincs mit hozzátenni.
brabant89
2011. december 05. 12:37
Hogy Bayer stílusa milyen (azaz belül Bayer lelke milyen), azt eddig is tudtuk. Ha már bunkó módon ír, akkor legalább írna tényszerűen helyes dolgokat. "most életében először saját akaratából lesz egy ország állampolgára. Kilencvenkilenc évesen úgy gondolta Tamás Aladárné, ennyi talán jár neki. Hogy majd meghalhat olyan állampolgárként, amilyen állampolgárként megszületett. Rosszul gondolta Tamás Aladárné. Neki ennyi sem jár." Bayer visszaolvasta, hogy mit írt? Tamás Aladárné meghalhat olyan állampolgárként, amilyenként megszületett, azaz magyar állampolgárként, hiszen azt megkapta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!