Fagyos nácik

2011. december 05. 12:45

Már a náci sem a régi. A mély, hazafias felbuzdulás is olyan lett, mint a strandidény: csak addig tart, amíg az időjárás engedi.

2011. december 05. 12:45
Balog Levente
Kitekintő

„Az történt, hogy az Új Jobboldal nevű román szélsőjobb szervezet (ez a neonáci csürhe politikailag korrekt változata) azért halasztotta eredetileg tegnap reggelre meghirdetett csíkszeredai tüntetését délutánra, mert reggel nagyon hideg van arrafelé, főleg ilyenkor, decemberben. Legalábbis ezt nyilatkozta a szervezet egyik illetékese. Mármost ezek alapján ki kell jelentenünk, hogy elég tökéletlen provokátorokkal van dolgunk. Mert hogy provokátorokról van szó, ahhoz nem fér kétség.

Hiszen miközben büszke nagyrománnak hirdetik magukat, valójában annyira frusztráltak, hogy csak akkor érzik jól magukat, ha olyan vidékeken vonulgathatnak föl-alá, amelyeket kilencvenegy évvel ezelőtt a szerencse és a pillanatnyi történelmi konjunktúra Romániának juttatott. A székelyföldi városokban, békés polgárok között szervezett megmozdulásokkal szeretnék bizonyítani, hogy az román föld, ahol biza ők az urak. Ami persze nettó ökörség, a legtöbbjük még a saját akaratának sem ura, hiszen a bandavezér utasítására hanyatt-homlok rohan felvonulni több száz kilométerre fekvő városokba, amelyekhez amúgy semmi köze. Csak ne legyen túl hideg. Persze a saját szempontjukból igazuk van, hogy nem kockáztatnak. Elvégre egy, a mínusz tíz fokos hidegben kékre fagyva vánszorgó, csattogó fogakkal vacogó náci csapat még akkor sem nevezhető méltóságteljesnek, ha tetőtől talpig román trikolórba burkolózik, emellett kelta kereszteket és magyargyalázó feliratokat cipel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyurcsány Viktor
2011. december 06. 00:47
Csak ti vagytok képesek ilyen mélyre süllyedni, hogy a magyarverő román neonáci csürhét véditek. Szégyelljétek magatokat, hazaárulók!
Panzergeneral
2011. december 05. 16:02
Annyiszor kérdeztem, de kénytelen vagyok most is feltenni: miért "náci", mért nem "szoci", hiszen a párt nevében mindkettő benne volt: a Nemzeti is, meg a Szocialista is. Ugyanigy, miért nem tiltják be a Munkáspárt elnevezést, hisz az is ott klaffogott az elnevezésben?
OrangeOrder
2011. december 05. 15:06
Korrekt cikk lenne, de ez a nácizás lejárt és idegesítő. Nevezzük nevükön őket: román nacionalisa és az összes többi sértés. De egy rendes német náci nagyon megsértődne, ha ezekkel mosnánk őket össze.
várúr
2011. december 05. 14:12
Ez a legmulatságosabb. Kelta kereszt a román pópák sűrű közegében. Jó, hogy nem félhold vagy ülő Buddha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!