Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Eljött a szakértők ideje?

2011. november 15. 14:18

Egyre több ország jön rá: nem politikusokra, hanem szakemberekre kell bízni egy ország jövőjét.

2011. november 15. 14:18
Techet Péter
Heti Válasz

„A válság idején egyre több ország jön rá: nem politikusokra, hanem szakemberekre kell bízni egy ország jövőjét. Az egyik olyan unalmas, hogy előadásain rendszeresen elalszanak a diákok. A másiknak pedig nem csak ellensége, de még barátja sem akad nagyon, annyira visszahúzódó. És mégis: Itália és Görögország népe most őbennük és nem tüzes, nagyhangú politikusokban bízik.

Az elmúlt hét két ízig-vérig politikus bukását hozta: Silvio Berlusconi és Georgios Papandreu lemondásával megnyílt az út, hogy egy-egy közgazdász vezetésével szakértői kormányok vegyék át az irányítást Rómában és Athénban.

Mario Montitól és Lukasz Papademosztól senki sem várja, hogy majd beszédekkel fogják magukkal ragadni a népet. Ők nem a szavak, hanem a tettek emberei. Ők nem politikusok, hanem közgazdászok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2011. november 16. 08:38
Teljesen mindegy, kinek a kezében van a hatalom. Mert az, aki hatalommal rendelkezik, csak egy célja van, erősíteni az állam hatalmát. A különbség a politikai és szakértői kormány között csak annyi, hogy a szakértői kormány hatalmának legitimitását nem a választóknak köszönheti, így gátlástalanabbul tudja keresztülverni a lakosokon a kemény intézkedéseket. Ez olyasmi, mint aki pénzszűke miatt postát akar rabolni. Jobban teszi, ha gátlástalanabb profi bűnözőket fogad fel. A sikernek nagyobb az esélye. Így van ez a szakértői kormányokkal is.
tanos
2011. november 16. 00:11
Tisztelt Techet Péter! „Eljött a szakértők ideje?” című cikkét, a Heti Válaszban nem lehet kommentálni, ezért most itt teszem meg észrevételemet. Ezt írja: „Papademosz … New York után azonban hazatért a görög nemzeti bank élére, ahonnan előkészítette hazája euró-tagságát.” Valóban szép teljesítmény volt Papademosz úr részéről, hamis pénzügyi és gazdasági adatokkal bevinni Görögországot az Euro-övezetbe.(!?) Ezt nyögi ma az EU, különösen minden euro-övezetbe tartozó állam.
Vizigót
2011. november 15. 22:44
"Ők nem a szavak, hanem a tettek emberei" Akik zokszó nélkül végrehajtják majd az ukázokat.
Biomechanoid
2011. november 15. 19:59
Ismét egy mérvadó véleményformálót sikerült beposztolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!