Tájkép Matolcsy győztes csatája után

2011. november 28. 12:00

A szemfényvesztés tovább folytatódik. Kormányzati tényezők megnyert csatáról beszélnek, s a Moody’s lépésére adott válaszokból sejthető, hogy a hadviselés tovább folytatódik.

2011. november 28. 12:00
Sebők János
Hírszerző

„Orbán Viktor és kormánya régóta hasonlóképpen intézi az ország sorsát, mint Meggyes Tamás és a Fidesz-frakció az esztergomi polgárokét. A dafke és ostoba politizálás nyomán város a csőd szélére került, s a funkcionális zavarok most már az alapellátásokat – közétkeztetés, közvilágítás – is veszélyeztetik. Múlt pénteken aztán elfogyott a polgárok türelme, s már nemcsak hitetlenkedtek, morgolódtak, de a városházán olyan lincshangulat alakult ki, hogy rendőröket kellett kivezényelni a testület fideszes tagjainak kimentésére.

Orbán Viktor és a szavazógépként működő kétharmados parlamenti többség – ha nem változtat eddigi arrogáns, autokratikus politikáján – könnyen juthat hasonló helyzetbe. A kormányváltást követően (amikor a Merril Lynch már az ország felminősítését fontolgatta) ugyanis a teljesen kiszámíthatatlan, s ehhez kapcsolódóan hazug gazdaságpolitika következményeként november közepére Magyarország az államcsőd közelébe került. S a Standard & Poor’s figyelmeztetése, majd a Moody’s leminősítése után okkal várhattuk, hogy a felelősöknek megjön az eszük. Tévedtünk. A szemfényvesztés tovább folytatódik. Kormányzati tényezők megnyert csatáról beszélnek, s a Moody’s lépésére adott válaszokból sejthető, hogy a hadviselés tovább folytatódik (a Magyar Nemzet szombati címlapján: »Magyarországot megtámadták«). A »fantaszta« Matolcsy iránti bizalom töretlen, aki nemcsak megerősödve – győztes hadvezérként – vizionálhatja a szebb jövőt, de mint a vezető közgazdászokkal folytatott tárgyalások utáni sajtótájékoztatón kiderült, bátran hazudozhat tovább, amit beszélgető partnerei – óvatoskodva – szóvá is tettek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2011. november 29. 01:57
Mit ne mondjak, kezd félelmetessé válni a magyar firkásztársadalom szinvonala. Itt van például ez a konkrét ösztrogéntultengésben szenvedő szerzőszifilitikum. Egymás mellé rakott maceszpanel az egész lénye ennek az emberszabásu mülégynek. Régóta foglalkoztat,hogy vajon mi kényszerit egyes embereket az élet arra, hogy pénzüket ilyen faszságokra forditsák ,mint a lapkiadás, portálüzemeltetés. Akik ezekben a fórumokban cidázzák a nyálukat jól elkülönithetően idegbeteg, tudatzavaros, szenilis pederaszták, igazi férgei az értelmiségnek. Ma, nehéz időkben kinek van még kedve ezeknek fizetni akár egy buborékmentes ásványvizet is...???
koronaszepe
2011. november 28. 19:27
" A kormányváltást követően (amikor a Merril Lynch már az ország felminősítését fontolgatta) ugyanis a teljesen kiszámíthatatlan, s ehhez kapcsolódóan hazug gazdaságpolitika következményeként november közepére Magyarország az államcsőd közelébe került." Ez a legfájdalmasabb az egészben. Felminősítés, nem le. Most, amikor néhány tíz milliárdokat vonnak ki az eü-ből, oktatásból, kultúrából, jóformán ellehetetlenítve komplett ágazatokat, a másik kezükkel pedig száz + ezer milliárdokat dobálnak ki kamatra, a saját hülyeségük miatt megemelkedett finanszírozási költségekre. Hazaárulás !
El Topo
2011. november 28. 12:25
Ez volt már? http://t7.hu/oax
várúr
2011. november 28. 12:24
Mondja Sebők, maga makroközgazdász? Netán pénzügyi szakértő? Hitelminősítő? Bankár? Esetleg az S & P bennfentese? Fenét. Csak egy visongó ballib firkász. Felturbózva a szokásos idegenszívűséggel. Maga ezt nevezi "újságírásnak". Én buta hazudozásnak nevezem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!