Állítsátok meg Finta Józsefet!

2011. november 24. 14:03

2011-ben miért kell még mindig Finta Józsefet kérdezni? Nem elég még, amit épített?

2011. november 24. 14:03
Őrfi József
Égigérő

„És akkor most vegyünk egy nagy levegőt. Hiszen a Művész Úr köztiszteletben álló, elismert, Ybl-, Kossuth-, Steindl-, Prima Primissima- stb. díjas építész. Közismertebb munkáit is hosszú lenne felsorolni, ízelítőül álljon itt pár. Mai Marriott és Intercontinental szállók a pesti Duna-parton, ezeken kívül több további budapesti szálloda, a Rendőrpalota és a WestEnd. De például ott van Salgótarjánban a Pécskő Áruház és a Megyei Könyvtár, vagy Esztergomban az új gyógy- és élményfürdő. Áll szállodája Bécsben, Pozsonyban és Brnóban is. Szóval nem akárki. Tagja a Magyar Építész Kamarának, a Magyar Építőművészek Szövetségének és a Magyar Művészeti Akadémiának is. A honlapján álló bemutatkozás szerint 1965 óta épülnek fontosabb munkái.

Hogy is van ez akkor? Valóban a lakásépítés jelenti a kitörési irányt egy városban, ahol már most is áll az ingatlanpiac? Valóban fokozni kell a beépítés arányát a belső-óbudai területen, a Flórián téren, ahol Kelet-Közép-Európa legnagyobb lakóépülete, a Faluház áll több ezer lakossal? Építeni kell mellé még egyet, amiben elfér újabb kétezer fő? Bele kell rajzolni egy sportpályát, köré tavat, hogy jól nézzen ki, és el kell nevezni »Flórián téri kulturális és sportközpont, gyermek és ifjúsági centrum«-nak? Mert így szerepel a kiadványban. Milyen gyermekcentrum az, ahol a szerzőt idézve »a területen elhelyezhető lakásszám 5-600 db«? Én értem, hogy az is. De attól még nem az.

Azt az egyet nem értem, 2011-ben miért kell még mindig Finta Józsefet kérdezni? Nem elég még, amit épített? Annyira meg vagyunk elégedve a házaival?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
El Topo
2011. november 24. 19:29
Különben meg ismerek pár embert akinek sürgetőbb szüksége lenne rá.
felfújta a szél
2011. november 24. 18:35
Az orvosok tévedéseivel a temetők vannak tele, Fintáéval meg Budapest. Kár ezt a vonalat tovább erőltetni
Öreg
2011. november 24. 15:27
A gyűlölet itt is megszólal, belekeveri a kérdésbe Makoveczet!
Viator
2011. november 24. 15:20
Finta legalább annyit ártott a főváros látképének, mint a Vörös hadsereg. Kártékonyabb még Virág Csabánál is, mert annak legalább nincs olyan sok épülete frekventált helyen (igaz a Kálvin teret éppen úgy tönkretette, mint Finta a Duna-korzót...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!