Már a nagypapa is miniszterelnök volt

2011. november 02. 19:49

Semmi gond nem lett volna a megállapodás végrehajtásával, ha Görögország élén egy különösebb politikai előélettel és további ambíciókkal sem rendelkező vezető állna.

2011. november 02. 19:49
Kumin Ferenc
Kumin szerint

Érthető módon a görög válság történetének legújabb csavarját, a népszavazás-epizódot a legtöbb cikk a gazdasági hatása oldaláról elemzi. Nem csodálkozom azon, hogy mindenhol a világban most az euró jövője sokkal izgalmasabb kérdésnek tűnik, mint a görög belpolitikai okok keresése. A legtöbb írás elintézi azzal Jeórjiosz Papandreu népszavazásos ötletét, hogy »meglepetést« okozott. Tényleg meglepő lenne, hogy a kortárs Európában példátlan politikus dinasztia harmadik generációjához tartozó görög kormányfő nem sétált be feltett kezekkel a politikai karrierje biztos végét jelentő uniós megállapodás végrehajtásába?

Semmi gond nem lett volna az elhamarkodott optimizmust kiváltó múlt heti megállapodás végrehajtásával, ha Görögország élén egy válságmenedzseri megbízást teljesítő, különösebb politikai előélettel és további ambíciókkal sem rendelkező vezető állna. A legifjabb Papandreu biztosan nem ilyen. Nagyon nem. Hasonló nevű nagyapja háromszor volt rövidebb ideig 1944 és 65 között miniszterelnök. Édesapja, Andreas pedig kétszer, de sokkal hosszabb időn át. Ebben a családban nem hirtelen ötlettől vezérelve válik valaki politikussá. Nem egész 60 évesen a legifjabb Jeórjiosz pedig biztos nem kész még arra, hogy végleg felhagyjon ezzel a tevékenységgel. Főleg nem ilyen dicstelen módon.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2011. november 03. 17:32
Új hír: Papandreu nem csinál népszavazást. Mégse. Esetleg a "dinasztia" közbelépett, hogy álljon el ettől a csacsi szándékától. Emlékszek, hogy a nagypapa zavarta el a királyt, hogy ő legyen a főmegmondó. Anno.
korona
2011. november 03. 08:32
Nem-e kellene nálunk a sok kis dinasztia helyett egyetlen, új dinasztiát létrehozni? Sok a kiskirály, de az ország árva, mert nincs királya! Nincs gazdája az egész országnak, hanem tépik-nyúzzák a falánk, önző és gonosz, a mocsokból csalással, spekulációval, bitangsággal önmagukat megkoronázottan szocializálódott kiskirályok, amit még tetéz a zsidó bankok szipolyozása. Egyébként Németországban immár három éve működtet az állam egy olyan csoportot, amelyik folyamatosan figyeli az internetet, hogy mennyire nyilvánulnak meg a németek, mint antiszemiták. Azt találta a csoport, hogy nem lankad az antiszemitizmus Németországban, sőt növekedik. Ezt a "szervet" az ÁLLAM működteti. Vizsgálgatják a kommenteket. Nyilván a kommnetelők lehető legtöbb adatait is jegyzik. Ejnye Merkel asszony! Nálunk nincs véletlenül egy ilyen "lehallgató" AVH?
Gyurcsány Viktor
2011. november 02. 23:00
!!!!!!BRÉKING NYÚZ!!!!!!! Orbán Viktor arcképe megjelent egy rákos heretumorban! http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/8860498/Face-discovered-in-testicular-tumour.html http://lohere.net/b/image/0806/redir.jpg !!!!!!BRÉKING NYÚZ!!!!!!!
peninsulavaldes
2011. november 02. 21:24
Na szép álmokat gyerekek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!