Kónya-vita Erkölcsi Nulla elvtárssal

2011. november 29. 12:41

Ávós csemete – ezt mondották akkor Nulla elvtársról.

2011. november 29. 12:41
Kovács G. Tibor
Gondola

„Valószínűleg tévedett Kónya Imre, amikor azt hitte: neki le kell ülnie vitatkozni Erkölcsi Nulla elvtárssal. Bugyuta maga az évforduló is: húsz éve volt a Kónya-Nulla vita. Akkor is kiábrándító volt, most sem hozhatott más kifejletet.

Ávós csemete – ezt mondották akkor Nulla elvtársról.

De tehet-e valaki arról, kik voltak a szülei? Igaz, élvezte a pártállam előnyeit. Olyan iskolákba járhatott, ahová nem akárki. Olyan utazásokat tehetett, amilyet kevesek abban az időben. És végigkísérte fiatalságát a létbiztonság, a gazdagság. Mama kedvence lehetett még huszonévesen is – ma is arcára rándul az akkor odarögzült infantilizmus.

Mégsem lehet hibáztatni őt azért, mert egyik szülője a tablóhelyet kapott a Terror Házában.

Igenis, lehetőséget kellett neki adni, hogy rendszerváltó politikus legyen. Szellemi képességei jól jöttek a pártállami gerontokrácia lebontásához. Fürge riposztjai rokonszenvessé tették még 1989-ben.

Hogy utána mit művelt a vitatott gyökérzetű párt képviselőjeként – frakcióvezetője is, elnöke is volt egy időben -, azt itt és most hagyjuk. Ugorjuk át lovagiasan.

Maradjunk annál a bizonyos nyolc évnél.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szedlacsek
2011. november 29. 16:36
Az a baj, ha már valaki saját magától is lop, mert nincs, nem volt, nem lesz és nem is lehet mondanivalója. http://www.vasnepe.hu/hetvege/20100508_egyenes_beszed_mindenkor/print "Ugyanúgy kapok a fejemre egy jobboldali érzelmű nézőtől, mint egy baloldalitól"
Szedlacsek
2011. november 29. 16:26
Itt a hiba- 89-ben akasztani kellett volna, ehelyett leültünk velük beszélgetni; mert mi "demokraták" voltunk. Megbántuk. Ennek a gerincnélküliségnek isszuk ma is a levét. Kommunistákkal és csemetéikkel nem lehet vitatkozni - ugyanis nincs, nem lehet közös téma. Pető Iván, Jánossy Katalin, Földes László, Marosán György, Bányász Rezső - csak nevetni lehet, hogy akármikor is partnernek elfogadtuk őket. Ez a mi szegénységi bizonyítványunk, ennyire nem volt bennünk becsület. Jó, nem kellet volna akasztani, elég lett volna lőni. Na, erről is lekéstünk. Ma ők a "demokratikus" Magyarország milliárdosai. A kutya meg a szalonna...
várúr
2011. november 29. 15:48
Pető ostobaságát csak a becstelensége haladja meg. A Magyar Fórumban egy Kéri Edit nevű nyögdíjas színésznő megírta: Pető állításával ellentétben szülei csak a háború végéig voltak kárpitosok, utána mindketten ávós századosok lettek (Pető ezt simán kihagyta a hivatalos életrajzából). Majd miután Kéri Edit dukumentálta, mi történt? Na mi? Pető helyesbítette az életrajzát? Dehooogy.... Képes volt a jóasszonyt rágalmazásért följelenteni. Persze a pert elbukta. A bíróság ácsceruzával húzta alá, hogy biiiizony, ávósok voltak a kedves szülők. Természetes, hogy a Terror Házában más ávósokkal együtt látható a csoportkép. Mit lép erre Iván? Be akarja záratni a múzeumot. Ő, a vérdemokrata. Annyira hülye vót, hogy a pert is kockáztatta a bizonyítékok ellenére. Na, ezért (is) nevezi Petőt a cikkíró erkölcsi nullának.
elfelejtette
2011. november 29. 15:23
Petőék dolga az volt, hogy a komcsik nyugodtan nyugdíjba mehessenek. Ez megtörtént. Mondjuk ha megvonják tőlük az extranyugdíjakat, akkor azért remélem, kicsit szar lesz nekik is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!