Amerikai Népszava: Ez már fasiszta tempó

2011. november 20. 13:24

Köszönjük, hogy az óceánon túlról cseszegetnek minket, hogy mi miért nem ordítunk eléggé.

2011. november 20. 13:24
Egei Antal - Horváth Zsolt
Hírszerző

„Bartus László lapja teljesen kiborult az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabály – valóban elborzasztó – preambulumán. (...)


A nagyobb hatás kedvéért az írást a Duce képével illusztrálták, mely alá »Ez már fasiszta tempó csak szorosan Mussolini nyomában!« mondatot biggyesztették.

Nem akarjuk a New York-i rettegőket tevékenységük közben megzavarni, csak két észrevételt tennénk. Egy: mit fognak írni, ha a rendszer egyszer csak tényleg faji- vagy osztályalapon kezd megtorlásokba, milyen jelzőik maradnak talonban? Kettő: igen köszönjük, hogy az óceánon túlról cseszegetnek minket, hogy mi miért nem ordítunk eléggé.

Ha ennyire bátornak tetszik lenni, tessék szépen hazajönni. Vagyis inkább ne.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugi
2011. november 20. 21:50
Remek vers? Jesszus. Természetesen minden másban amnéziád van, ugye picinyem? Kár, hogy képet nem tudok idemásolni... Na, a továbbiakban pofa be, megúntam a hazugságaidat.
Fakutya ezredes
2011. november 20. 21:04
Bartus László 2008.10.10. 18:17 CrL A hungarian excavator in New York, avagy Egy magyar árokásó New Yorkban címmel remek könyv jelenhetne meg az amerikai Népszava (igen ott is van) főszerkesztőjéről, Bartus Lászlóról. Bartus úr ugyanis mindent megtett azért, hogy kiérdemelje Paul Lendvai és Balogh S Eva után a magyar expatek legnagyobb Árokásója díját, amit most ezennel át is nyújtunk neki virtuálisan. Őszintén gratulálunk! De ki is ő valójában és miért kapja meg a megtisztelő titulust? Let's see! Kitüntetettünk karrierje egy szimpla portáról indult majd pár akadémiai szlalom (életrajz itt) és a rendszerváltás után újságíróként a baloldali árokásó iskola fő helyein (168 óra, Napkelte, Magyar Hírlap, Hócipő) tanulta ki az érdek-diktálta tényfeltárás és a lapátforgatás trükkjeit. Ezeket vethette be első bombaműve a Fesz van című könyve megírásakor is, ami a Michael Moore-i stílust meghonosítva - 8 év tagság és szakítás után - rántotta le a leplet a retteget szekta, a magyar Hitgyüli sötét arcáról. Lejárató misszióját az olajmaffia egyes körei ellen folytatta tovább a Maffiaregény című regényében, amiben megpróbálta felvázolni az olajszőkítés krimijét 2001-ben. Ezt követte a magyar szélsőjobb és a hatalomról szóló Jobb Magyarok műve, amit Kende Péter csatornaíró bármikor megirigyelhetne. 2003 után már a világ fővárosából NYC-ból küldi tényszerű tudósításait a 168-órának és a Klubrádiónak (surprise, surprise!). Közben főszerkesztőként publikál az ottani Népszavában (az Amerikai Magyar Népszava Szabadság-ban) és a következőkről értesíti az american magyarokat: Fasiszta terror Budapesten. "A magyarok fasizmusa nem elszigetelt jelenség, nem egy szűk réteg sajátja. A többiek csendben tűrik ezt. Ha lenne náci Németország, Magyarország egy éven belül megcsinálná újra a holokausztot." Illetve itt a legfrissebb véleménye, amiben a felcsúti focistát nem a Miniszterelnöki Hivatalba, hanem egyenesen börtönbe teleportálná a 'polipgate' miatt: "Hol van még egy hely a világon, a dél-amerikai juntákat leszámítva, ahol ezek után egy ilyen pártelnök nem a bíróság előtt áll, nem a börtönben ül, hanem ő lesz az ország következő miniszterelnöke?" Debreczeni József paranoiáit is überelve, a freedom of speech és a demokrácia legnagyobb harcosaként deklarálta, hogy Magyarországon cenzúra van, az index pedig Orbán hírportálja (rotfl). Azért ő kioktatóan gyilkolja le a hírszerző liberális publicistáját mert kiáll a szabad véleménynyilvánítás mellett és büszként záratja be az amerikai szervereken burjánzó széljobber kurucinfót. Azt pedig mai napig nem tudjuk eldönteni, milyen megfontolásból törölte ki a fennt idézett cikkeit a nepszava.com oldaláról, beleértve a róla szóló fórumtopikot? Előnye: nincs itthon Hátránya: Dr Philnél elkapcsol Hiszterométer: itthon nemtudom, ott 9/10 http://arokaso.blog.hu/2008/10/10/bartus_laszlo Fasz van.
dehumanizer
2011. november 20. 18:35
Pedig a népszava meg a kurucinfó a leginkább tárgyilagos és pártatlan médiumok, öröm látni, hogy vannak még ilyenek.
StG
2011. november 20. 18:04
Azért odabasznak a hírszerző vonatkozó FB-bejegyzéséhez írt kommentek is: - a fasiszta kétharmad! - Aljas DIKTÁTOR !!!!!! - Ez nem hiszti,ez a valóság! Kedves Hírszerző, téged is utolér majd a sorsod a családoddal együtt! - Lehet, hogy lassan nevet kéne változtatni, mondjuk: Heti Hírszerző - a hirszerzőt ezentul nem olvasom Milyen felzúdulást okoz, ha a lap egy kicsit eltér az eddigi (vélt) iránytól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!