Nem megy

2011. november 18. 08:51

Mert nem gonoszak ők. Ők a gonoszság maga. Ők a megtestesült gonoszság. Elvetemültek. Nem hibáznak, nem rosszak, de elvetemültek, gonoszak.

2011. november 18. 08:51
Bächer Iván
bacherivan.hu

„Átölelt, felült mellém a hosszú lábú székre, hosszan nézett átható kék szemével a szemembe, hallgatott vagy két percen át, és így szólt azután:
– Nem megy.
– Mi nem megy, Palikám?
– Nem megy nem gyűlölni őket. Tudom, hogy gyűlölni nem szabad, hogy gyűlölni bűn. De nem megy. Nem megy.
– Ugyan már, Palikám. Annyi szép dolog van ezen a világon…
– De ők minden szépséget elrondítanak, tönkretesznek, eloroznak. Elorozzák a szépséget a világból.
– Ne hülyéskedj, Palika! Nem érnek föl addig.
– Ők nem. De a gonoszságuk igen. Mert nem gonoszak ők. Ők a gonoszság maga. Ők a megtestesült gonoszság. Elvetemültek. Nem hibáznak, nem rosszak, de elvetemültek, gonoszak. Meglátom az utcán az egyiket, odamegyek, bemutatkozom és közlöm vele, hogy csak addig szégyellje magát, amíg él, aztán már rábízhatja az őmiatta való szégyenkezést a gyermekeire és unokáira bízvást. Tudom, hogy nem szabadna tennem ezt, de nem megy. Őnékik mindent szabad… Nekem nem szabadna a privát világot átlépni sem. Mert polgár vagyok. De nem engedik, hogy az legyek. Nem megy. Éktelen a harag bennem. És napról napra nő. Megyek városomban, mínusz nyolc a fok, s látom, hogy rendőrök igazoltatják a pékség kis meleget adó ablakánál heverő hajléktalanokat. És megbüntetik őket. Ezek keresztények? Ezek? Belépek helyemre, meglátom hírlapírójukat, próbálom magam visszafogni, de nem megy: lefasisztakommunistázom. Mert hogy az. Tűri fel ingujját, ugrana nekem ököllel. Ehhez értenek, az ütéshez. Lefogják. Szégyellem magam. De nem tudok mit csinálni. Gyűlölöm. Nem szabad, tudom. De nem megy nem gyűlölni őket. Két gyerekem van és három unokám. Hogy nézzek a szemükbe tíz év múlva, ha még élek véletlenül. Mit mondjak nekik, amikor megkérdezik: miért tűrtem? Hogy tűrhettem?
Hangja remeg és remeg a cigaretta is kezében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2011. november 18. 15:44
"Hangja remeg és remeg a cigaretta is kezében." Őszintén remélem BI, te gyűlölködő kis pöcs, hogy egy ehhez hasonló gerincsebész fogja egyszer kezelésbe venni a gerincedet.
Vén Csataló
2011. november 18. 14:45
Ja és még néhány apróság. 1. A rendőrök eddig is igazoltatták az utcán heverő hajléktalanokat. Sőt le is csukták őket. Sőt, télen számos hajléktalan követ el kisebb bűncselekményeket azért, hogy lecsukják őket, ugyanis a fogdán van kaja és meleg van. A szabálysértési büntetéseiket pedig rendre leülték, így több hétig is fedél van a fejük felett. 2. A kis pékségek tulajdonosai és munkatársai jobbára nem annyira kedvelik, ha hajléktalanok melegednek az üzlet kirakatánál. Ugyanis ők is meg akarnak élni valahogy, és pont nem a legjobb vevőcsalogató néhány, az ajtóban melegedő ápolatlan szegénysorsú. 3. Tavaly december 17-ig 40 hajléktalan fagyott meg az utcán, mert nem voltak hajlandóak bemenni a hajléktalan szállásra. Lehet hisztériázni, meg gyűlölködni, hogy szegény hajléktalanokat a rendőrök vegzálják, mert nem mennek be a szállóra, de annak tükrében, hogy az utcán ezek az emberek konkrétan meghalnak, és ezt próbálják megelőzni a rendőrök, ez az egész hisztéria csak bornírt és egyben képmutató, tipikus libsi nyavajgás. Mondom LIBSI és nem katolikus! Ugyanis egy katolikus nem annyira agyalágyult egomániás, hogy az öntudatos és büszke fagyhalált előnyben részesítse a hivatalos úton kikényszerített túléléssel szemben. Olyanok jól szituált sznob entellektülek hisztériája ez, akik egyébként még egy szalmaszálat nem tettek arrébb azért, hogy akár csak egy hajléktalan is jobban élhessen.
Vén Csataló
2011. november 18. 14:27
BI-nek rég elmentek hazulról. Persze annyira azért nem, hogy fel merje vállalni a saját eszeveszett gyűlöletét. Inkább kitalál egy Palikát, aki gerincsebész és persze hívő katolikus. Ha még valaki nem tudta volna akkor a gerincsebész hívő katolikusok egyébként mindig a nyomtatásban gyakorta gyűlölködő, a kereszténységet készségesen mocskoló ex-kommunista (tehát ateista) zsidóknak szokták kiönteni a szívüket, hogy ők mennyire de mennyire eszeveszetten gyűlölnek valamit, ezt-azt. Hogy az ilyen önvallomások - mint egy mellesleg - nem kicsit rothadó lelki világról árulkodnak...? Hát, amíg katolikus(-nak mondott) lelkivilágról van szó, addig zagson. Az a baj Iván, hogy itt nem Palika, hanem te rothadsz. Már jó ideje. Ami abból is látszik, hogy a magad, immár közel gyilkos gyűlöletét már nem bírod nem artikulálni, de azt te is tudod, hogy ez van annyira embertelen, féreg dolog, hogy inkább másra, ezúttal egy kitalált katolikusra kened. Alig aljas módon úgy véled, hogy ezzel két legyet ütsz egy csapásra. Nem tudom mire gyúrsz, mire gyúr a magad fajta, de ebből semmi jó nem fog kikerekedni. Persze lehet, hogy pont ez a célod.
artfx
2011. november 18. 14:10
Aki itt zsidózik az pont olyan, mint BI. Gyűlölködő és hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!