Förszt prezident

2011. november 07. 07:25

Amikor a jobbikosok pogromosdit játszottak Károlyi szobránál, akkor Dániel Péter ügyvéd egymaga bement a nácik közé, és egy szál virágot tett a talapzatra.

2011. november 07. 07:25
Andrassew Iván
Népszava

„Az interneten látható egy tudósítás. Arról szól, hogy a fölkokárdázott Lenhardt Balázs jobbikos országgyűlési képviselő odasunnyog Károlyi Mihály szobrához, összeszedi a koszorúkat és a virágokat, spontánul belenéz a kamerába és azt mondja, »hazaárulónak nem jár virág«, majd férfias léptetekkel elindul a Kossuth tér egyik szemetes kosara felé. Odaérvén belegyömöszöli a koszorúkat, miközben magában beszélget valakivel, talán Károlyi szellemével: »Ez a minimum, amit megtehetünk nemzetünk egyik sírásója felé.« Tömköd, majd az angolul saját bevallása szerint fölsőfokon beszélő képviselő így folytatja: »Szomorú, hogy itt tart még Magyarország 2011-ben, hogy vannak olyan szervezetek, például a rejtélyes nevű förszt prezident förszt demokratik repjúblik of hangeri...« és így tovább. Végül megjegyzi, hogy reméli: legkésőbb jövőre el fogják távolítani Károlyi Mihályt és azt a szellemiséget... ésatöbbi. A Jobbik ezért küzdeni fog minden erejével. (...)

Éppen egy éve a jobbikosok pogromosdit játszottak Károlyi szobránál, táblát akasztottak a nyakába, Zagyva képviselő kipát tett a fejére. Akkor a sokak által vérmessége miatt néha méltán bírált Dániel Péter ügyvéd egymaga bement a nácik közé, és egy szál virágot tett a szobor talapzatára.
Nem sunnyogva, nem rongálva, nem gyalázkodva, nem gyávák módjára. És angolul se nagyképűsködött.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugi
2011. november 08. 05:11
OFF "Report: Sarkozy calls Netanyahu 'liar' Microphones accidently left on after G20 meeting pick up private conversation between US, French presidents. Sarkozy admits he 'can't stand' Israeli premier. Obama: You're fed up with him? I have to deal with him every day! " "The conversation then drifted to Netanyahu, at which time Sarkozy declared: "I cannot stand him. He is a liar." According to the report, Obama replied: "You're fed up with him, but I have to deal with him every day!" http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4145266,00.html ON
de karatna
2011. november 07. 16:52
Te nyári mikulás! A magyarországi történelmi arisztokrácia és nemesség leszármazottai úgy döntöttek, hogy a szájpadhasadékos nyomorult gróf Károlyi Mihály egy rothadt gazember volt, akkor ennek a minősítésnek a felülvizsgálatára nem jogosultak a XIX. században Magyarországra befogadott galíciai zsidók leszármazottai. A magyarság sem szól abba bele, hogy egykoron a nem sémi származású szamaritánusoknak miért nem engedték a sémi zsidók a második templom "a szent hely" felépítésben való részvételt. Mindenki maradjon a saját köreinél!
peninsulavaldes
2011. november 07. 16:23
A liberalizmus egyébként nem halt meg, csupán átalakul, más kerül előtérbe
peninsulavaldes
2011. november 07. 16:21
Az emberek a rendre vágynak, és azt hiszik, hogy megtalálták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!