Dózer

2011. október 10. 07:19

Csipak Péter csaknem kétezer négyzetmétert hasított ki engedély nélkül a Budai Parkerdő védett területéből. Ezt a stílust a kommunisták honosították meg.

2011. október 10. 07:19
Stefka István
Stefka István
Magyar Hírlap

„A volt miniszterelnök a napokban egy budai sörözőben osztotta az észt fiataloknak. Lealázta saját pártját, az MSZP-t is, ami szerinte poros, avítt és régimódi. Párt, amit a bal sarokba szorítottak, s csak egy újjászerveződő alakulat, a Demokratikus Koalíció lehet a nyerő a következő választásokon. Akár az előre hozott választásokon is. Elfelejti, hogy új pártot alapítani vagy a régit újjászervezni csupán egy módon lehet: morális felelősséggel és nagy-nagy hitelességgel. Hazug politikusnak azonban az őszödi beszéd óta senki sem hisz. A hazugság, a pénz imádata elviszi az embert abba az irányba, hogy azt hiszi, mindent megtehet, és mindenki felett áll. Persze ez az állapot csak addig tart, amíg az orrára nem koppintanak.

Most valami ilyesmi történt, igaz sajnos még nem Gyurcsánnyal, hanem csak Csipak Péterrel, akinek a II. kerületi önkormányzat precedensértékű döntése értelmében le kell bontania hatalmas villáját, mivel csaknem kétezer négyzetmétert hasított ki engedély nélkül a Budai Parkerdő védett területéből. Ezt a stílust a magyarországi kommunisták s az ő pártállami rendszerük honosította meg. Például Czinege Lajos egykori honvédelmi miniszter, aki sorkatonákkal építtetett aszfalt utat az erdőn keresztül vadászházához. Az ilyen súlyos építészeti kihágásokat a hatóságok pénzbírsággal sújtották, amit a »disznófejű nagyurak« persze mellényzsebből kifizettek. Aztán: nem bontatták le sem az engedélyezett építési tervektől eltérő, többszörösen megnagyobbított Korda-villát, sem a volt Fenyő-villát, avagy Oszkó Péter volt pénzügyminiszter házát. Büntetlenül vágta ki a normafai erdőt családi háza építése közben Kóka János volt gazdasági miniszter, vagy kerítette le a közösből egy vállalkozó a Disznófő-forrást. Véget kell vetni ennek az ámokfutásnak, kivételezettségnek, mások és a közösség kárára történő egoista akaratérvényesítésnek. A jómódú magyarok ma már azért nem szeretnek a horvát tengerparton építkezni, mert ott is átlépte a törvényesség határát néhány honfitársunk. Csakhogy a horvátoknál jött a dózer, és eltolta a házukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoCsak
2011. október 11. 10:57
Tehetetlen fideszek, szart sem tudnak csinálni a milliárdos ellen. Lám Oszkó is röhögve kifizette a büntetést és nyalhatnak neki. Keményebb kezek kellenek! Nem olyanok, hogy az mszpsek ki-be járkálhatnak a börtönökben! Hol benn, hol kinn, semmi komoly szankció!
benőke
2011. október 10. 12:19
A mióta az eszemet tudom, a második kerületben jönnek-mennek a tanácselnökök, polgármesterek, de a korrupt tisztviselők az építési osztályon mindig megmaradnak.
Aldo Raine hadnagy
2011. október 10. 11:56
A vén segg Stefka ügyesen ferdít. Érdekes módon sikerült kihagynia a fideszes lefizetett önkormányzatot, illetve hogy ez a Csipás bizony Rogán közreműködésével a Belvárost is szét akarta cseszni, csak ott már akkora volt a felháborodás, hogy meggondolta magát, mert esetleg a népszerűségvesztés túl nagy lett volna, és elúszhatna egy újabb Jóban-rosszban szereplés. Szóval ebben a cikkben egy komcsi van, maga Stefka, az ügy pedig erősen fideszes.
2llkedő
2011. október 10. 10:43
"Ezt a stílust a magyarországi kommunisták s az ő pártállami rendszerük honosította meg." """""Folyamatos találgatások tárgya az is, milyen kapcsolata van Csipak Péternek a politikával, mindenekelőtt az aktuális városvezetéssel. Tény, hogy amikor a fideszes Karsai Károly 1994 és 2002 között polgármesterként vezette az V. kerületet, Csipak parkolási cége - az 1995-ben létrehozott BLP Zrt. - előbb elnyerte a parkolási díjak beszedésének, majd a parkolási rendszer ellenőrzésének a jogát is. Márpedig ez nem volt rossz üzlet; pár évnyi bevételből néhány saját használatú lízingelt Ferrarira is futotta.""""" http://www.tozsdeforum.hu/i/c-van_mit_szegyellni_az_elso_million___csipak_peter_portreja-menu-cimlap-submenu-onearticle-news_id-426811-red-rss.html Csak tájékoztatásul közölném, hogy ez a Karsai nem az a Karsai. Asszem egy kissé mellé teccett lőni Stefka úr!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!