Ókovács válasza a Dohnányi-ügyben

2011. október 30. 11:32

Dohnányi minket büntet olyasmiért, amelyhez nyilvánvalóan semmi közünk sincs.

2011. október 30. 11:32
Ókovács Szilveszter
NOL

„Kedves Zsolt!

Magyar vagyok, nem lakáj. Akkor sem az voltam, amikor hosszan hívtál, és találkoztunk is, még a 2006-os választások előtt.

Magyar ugarnak minősíted, ha az ország - most épp egy intézménye - kiáll a maga igazáért? Ettől nem terem itt már csak fű? Vagy gyom? Szerintem éppen a kushadás, a másodrendűség szemlesütött vállalása visz a lenézett ugar-állapothoz.(...)

Ha Christoph von Dohnányi, a kiváló karmester nem azért mond le az Operában előadást, mert az Új Színház így vált igazgatót, ahogy, hanem, mondjuk, mert Sas József színházat kapott, hidd el, azon is megütköznék. A politikának nincs helye a mi falaink között se pro, se kontra.

Dohnányi eközben minket büntet olyasmiért, amelyhez nyilvánvalóan semmi közünk sincs. Neked viszont van: szeretnélek megkérdezni mint magyar adófizető állampolgárt: a Te pénzedből kártalanítsuk-e a jegyüket-bérletüket e lemondás okán visszaváltókat? És a műsorváltozás miatt pórul járt művészeket? A Ház énekkarát, amelyet csak rendkívüli munkavégzéssel tudtunk a megváltozott helyzetben kirendelni? A közpénzekkel való helyes bánásmódba ez Neked belefér? Nekem nem - és én lennék a lakáj? Én szolgálom-e elvtelenül valakinek az érdekeit? Döntse el az Olvasó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 356 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tündér_Lala
2011. október 31. 11:08
Kívánatosnak tartom leszögezni: Náci ám a maguk öregapjának a segge, nem a Dörner és a Csurka. No meg a maguk Kertész Ákosa, akinek írása természetesen a jobbító szándékú művészi munkásságának a része. Dohnányi pedig fizessen, nyilván kiszámította mannyibe kerül neki ez a gusztustalan gesztus. Pont.
marós
2011. október 31. 06:18
Ne a farok csoválja a kutyát. A zsarolókat le kell sz@rni, még akkor is, ha zsidók.
huttinger
2011. október 30. 22:18
"""Ha Christoph von Dohnányi, a kiváló karmester nem azért mond le az Operában előadást, mert az Új Színház így vált igazgatót, ahogy, hanem, mondjuk, mert Sas József színházat kapott, hidd el, azon is megütköznék. A politikának nincs helye a mi falaink között se pro, se kontra. Dohnányi eközben minket büntet olyasmiért, amelyhez nyilvánvalóan semmi közünk sincs.""" Dohnányi azt a rendszert bünteti amelyik hatalomtechnikája beemelt vezető beosztásba egy olyan párost, akik nyíltan fajgyűlölő, nyilas nézeteket vallanak. Dohnányi azt a rendszert bünteti, aminek hátországát képviselted és képviseled ma is. Donányi azt a rendszert bünteti, ami ellen civilek tízezrei tüntettek .
advocaat
2011. október 30. 21:35
Tisztelt Szilveszter! BOCSÁNATODAT KELL KÉRNEM - nem a szükség, hanem a jóüzan belátás kényszerít - mert e portál oldalainak valamelyikén úgy másfél éve durván megbántottalak, még mint a kedvenc (hír)TV-m munkatársát. BUNKÓ VOLTAM és megbántam ezt. Munkád és tehetséged, emberi és szakmai erényeid most aztán valóban kibontakozhatnak - és nem kell csalódnunk... Híved: Dr. Gyarmati Pál
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!