Tényleg ez a para?

2011. október 24. 16:52

Meglep, hogy mennyien érzik az ország legnagyobb problémájának, hogy emberek elkezdenek pártokat csinálni.

2011. október 24. 16:52
Kopiás Attila Steve

„Ami legjobban meglep, hogy mennyien érzik az ország legnagyobb problémájának, hogy emberek elkezdenek pártokat csinálni. Mármint itt volt egy elkúrt 8 év, utána jött ez a fülkeforradalmas nemzeti együttműködési rezsim, és akkor tényleg ez a para? Egyrészt ott az elempé. Ezel sebtől vérzik, iszonyatosan elrontották, hogy éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy minden fontos témában megszólaljanak - a Parlamentben, amit senki sem lát, így mindenki azt hiszi, nem csinálnak semmit. De konkrétan minden olyan cuccal egyetértenek és a maguk módján képviselik, ami a tegnapi millás demón elhangzott (gondolom nem véletlen, hogy rengetegen kint voltak közülük is).

Most jön a 4K, hozzájuk nagyon hasonló programmal, persze ekézik az elempét, de kábé ugyanarról beszélnek. Ott a Szolidaritás, amiről dunsztom nincs akar-e majd pártosodásnak bölcsője lenni, és őket aztán tényleg egyáltalán nem ismerem, de hallottam már ilyen pletykákat. És erre tényleg az a reakció, hogy herpa derp? Ennyire jó, ami most van? Vagy ennyivel jobb, amit ki-ki maga tesz azért, hogy ez egy jobb ország legyen, jobb politikai gárdával? Most nyilván nem azokról beszélek, akik tartalmilag nem értenek egyet ezekkel, mert kapitalistább vagy konzervatívabb országot szeretnének, az tök oké. De azok, akik úgy látják, hogy tényleg egy demokratikusabb, szolidárisabb, emberi jogilag korrektebb irányba kéne elmozdulni, azoknak mi ebben a koncepció? Aki követ, tudja jól, hogy bőven elég problémám van az elempével, pont most írtam a 4K-ról az aggályaimat, a Szolidaritásról meg hogy passz, ráadásul egyikben sem veszek részt.

De ahogy én látom, a választási lehetőségünk nagyjából arra korlátozódik, hogy menjen tovább a fidesz a mostani úton, jöjjön vissza valamelyik MSZP, legyen a Jobbik a rendszerváltó erő, vagy ezekből az alternatív kezdeményezésekből álljon össze egy egymással sok mindenben egyet nem értő, de nagyjából mégis egy irányba (demokrácia, jogállamiság, szolidaritás) haladó laza tábor. Nem hiszem, hogy át akarnám tenni az energiáimat ebbe, de azt se hiszem, hogy akadályozni kéne a létrejöttét…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
demoplutokrata
2011. október 25. 03:05
Két eset lehetséges. Ezek az "új pártok" vagy képesek különálló pártként elhitetni a létezésüket, vagy nem. Valószínűleg nem tudják. Az történik, hogy megalakul a DK és a 4K, a lakosság eleve kb. egy év alatt fogja megérteni, hogy a DK már nem egy MSZP-n belüli platform, a 4K meg ugyanolyan nehéz helyzetből indul, mint bármelyik kispárt, csak a Jobbik hátszele (Kurucinfó és más médiumok) meg az LMP hátszele (barátságos sajtó, általános igény valami újra a Szadesz helyére) nélkül. Mire 2013-ra nagyjából köztudott lesz, hogy a 4K és a DK külön pártok, addigra már meg is kell kötniük a szövetséget az MSZP-vel, ha eséllyel akarnak indulni a választáson. Tehát annyi történik, hogy lesz a Mesterházy vezette, Gyurcsány tagságával is büszkélkedő MSZP-ből egy Mesterházy vezette, Gyurcsány tagságával is büszkélkedő MSZP-DK-4K vagy MSZP-DK-4K-LMP. Ez nem újdonság, elvtársak! A Fidesz volt már Fidesz, Fidesz-MPP, Fidesz-MDF, Fidesz-MPSZ és Fidesz-KDNP. Az átlag szavazónak, aki gyakorlatias, marad "Fidesz". Neki az MSZP-Dk4KLMP is "MSZP" marad. A másik lehetőség, hogy ezek a pártok tényleg önállóan fognak indulni, vagyis 2 párt próbálja lehalászni a szoci szavazóbázist (MSZP, DK) és 3 párt (LMP, DK, 4K) az egykori SZDSZ/MDF tábort. Ha ez a felállás, akkor nyilvánvaló, hogy Gyurcsánytól a 4K szervezőin át Schifferig itt mindenki a Fidesz ügynöke :)
nomármost
2011. október 24. 22:30
Kik érzik problémának új pártok megalakulását?Miről beszél ez az ember? Ha van rá pénzük, van rá kereslet, miért is ne?
Soma
2011. október 24. 22:26
Senkinek semmi gondja a pártalakítással! Csakhogy: megmondóemberből már van elég, tehát többet már nem tudunk eltartani! Valami ilyesmiről van szó! Amúgy meg! Ha van olyan gyógyszer, ami garantáltan elmulasztja a fejfájást, akkor nem veszünk egy másikat, mert arról azt mondják, hogy az még garantáltabban! Az LMP-ről meg annyit: Valóban sokat dolgozhat nekik valaki, mert Schifferen kívül senkinek még lövése sincs arról, mit is akar tulajdonképpen. Schiffer legalább azzal tisztában van, hogy viszonylag jó politikai befektetés , ha azonnali zöld beruházásokkal, innováció, K+F elindításával, fölfuttatásával bombázza Orbánt, mert erre nincs mit mondani, hiszen szükséges lenne rá, de pénz, az nincs, tehát mindig elő lehet húzni a témát, jól körül lehet írni és el lehet verni a port a kormányon.
Fakutya ezredes
2011. október 24. 21:59
Ezeknek a Steveknek mitol ilyen sima a kepuk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!