El a kezekkel Christoph von Dohnányitól!

2011. október 31. 10:33

Vajon Bartók Béla ha ma itt élne, mit tenne? Ismét csomagolna?

2011. október 31. 10:33
Hamar Zsolt
NOL

„Bartók Béla 1940-ben elhagyta ezt az országot. Azonban már évekkel korábban ismerősének küldött egyik levelében úgy fogalmaz, hogy a magyar politikai, szellemi életben uralkodó állapotok miatt a tarthatatlan jelenből inkább választja az ugrást a bizonytalanságba.

Vajon Bartók Béla ha ma itt élne, mit tenne? Ismét csomagolna?

Elhűlve és borzadva olvasom mindazt, ami most történik.

Hogy ma, amikor a világ békésebbik féltekéjén a szalonképesség minimális követelménye, hogy a XX. század borzalmait előidéző ordas eszméket kultúrember még kódolt formában se kísérelje meg hangoztatni, akkor Budapest főpolgármestere egy közpénzből fenntartott intézmény vezetőinek olyan embereket nevez ki, akik pont azok szellemi örököseiként tetszelegnek, akik akkor, azokat a borzalmakat előidézték. Majd hogy az ügy kapcsán a tiltakozását budapesti koncertjének lemondásával kifejező világhírű karnagy ellen is gyűlöletkampányt indítanak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipafa
2011. október 31. 15:49
Bartók Béla ? Ha ma Budapest belvárosában sétálna és magyar népdalt hallana, elkeseredésében kimenne a Duna partra, felhúzna egy pár vascipőt : „ a magyar politikai, szellemi életben uralkodó állapotok miatt a tarthatatlan jelenből inkább választja az ugrást a bizonytalanságba.” Így van, rettegő testvéreim ???
nyugalmazott tanár
2011. október 31. 15:13
Népszabadság: "El a kezekkel Christoph von Dohnányitól!" Vajon mit szól a patrónusaihoz az ífjabb Dohnányi? Madarat tolláról...
dadi56
2011. október 31. 15:13
Figyelj csak hamari, mi lett volna, ha öreganyádnak áramszedője lett volna, TROLIBUSZ.
mefisto
2011. október 31. 14:48
Zsóti, a Teller-levél után egy Bartók-levél hamisítása már nem lenne cucc számotokra, ne fogd vissza magad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!