A Vágók rendje

2011. október 07. 18:31

Nem is olyan könnyű ma elfogulatlanul szemlélni a fiatalon lett nyugdíjasok demonstratív felvonulásait.

2011. október 07. 18:31
Borókai Gábor
Heti Válasz

Egy hónap híján öt év kellett ahhoz, hogy 2006. október 23-ának temérdek brutális rendőri cselekménye közül egy végre méltó befejezést kapjon. Vágó László osztagparancsnokra - az igazságszolgáltatás nagyobb dicsőségére - csak mostanra sikerült rábizonyítani, hogy egy már megbilincselt, védekezésre képtelen tüntetőnek szándékosan törte el az ujját. (...)

Vágó Lászlót is megítélték a felettesei. Az osztagparancsnok esélyt sem kapott a megbánásra. Érdemeit alezredesi előléptetéssel ismerték el. Felmutatva rá: íme, a rendőr. Ecce commissarius. A Gyurcsány-kormány rendőre. »Kövesd a példát. A párt szavát. És győzni fogsz. Te büszke ifjúság.«

És győzött is. Mert szolgálták és védték. Immár őt. Vágót, a büszke ifjút előbb 38 évesen - 278 ezer forintos havi apanázzsal - kiemelt nyugdíjba menekítették. Majd kivételes rendvédelmi tapasztalatait és képességeit Doszpot Péter egykori szocialista képviselő őrző-védő cégében kamatoztathatta. (...)

A Vágók és osztagaik országlása véget ért. De a Vágók és osztagaik itt vannak közöttünk. Most nyugdíjasok és civilek. És a múlt árnyéka is elér máig. Leginkább a sorok összezárása, a bűnösök bújtatása és az igazságszolgáltatás lassú működése miatt. Árnyékot vetve minden rendőrre. Hát nem is olyan könnyű ma elfogulatlanul szemlélni a fiatalon lett nyugdíjasok demonstratív felvonulásait. A »szerzett jogok« védelmét. Nem könnyű megérteni a fékevesztett indulatokat. Nem könnyű megérteni a ragaszkodást finanszírozhatatlan kiváltságaikhoz.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2011. október 08. 12:48
A kivágók "rendje" miért nem szerepel a listán?
magnamater
2011. október 08. 11:37
A rendőröket az állam fizeti, ezért jogosnak gondolják, hogy ne csak a rend fenntartáséra, de állami célra is felhasználják. Ezért idegenkedik az állam az általuk nem fizetett, önkéntes rendfenntartóktól.
Borda4444
2011. október 08. 11:22
@HV julianus @SBI Egy magyar klasszikustól vett idézet formájában bátorkodtam kérdést - csak és csupán egy nyitott kérdést - feltenni. Tisztában vagyok persze azzal, hogy manapság csak azokat a kérdéseket halljuk meg, amelyekre már tudjuk a választ... Amúgy pedig csak a sakktábla fekete-fehér, többek közt az is, amelyen a politikai játszmák zajlanak. És: "Thanks to biology, neurobiology and psychology applied, the "system" has enjoyed an advanced knowledge of the human being, either physically or psychologically. The system has been able to better understand the average person than he knows himself. This means that in most cases, the system has more control and great power over individuals than the individuals themselves..." http://www.abovetopsecret.com/forum/thread633151/pg1 Ennyi.
meska
2011. október 08. 09:16
Ez egy gusztustalanul csúsztató cikk. Minden elemével külön egyet lehet érteni. Vágó kapja meg, amit megérdemelt, a korengedményes nyugdíj léte vicc, de: a tüntetők a munkavállalók jogaiért harcolnak, és nem csak a fiatal nyugdíjasokból állnak. Nagyon nem csak. Vagyis Borókai /rendelésre vagy önszorgalomból/ az előzők erkölcstelenségét rákeni mindenki másra, aki a munkavállalói jogaiért mer tüntetni. Most komolyan, meddig tud hajlani egy újságíró gerince? Mit nevezhetünk az írástudó árulásának?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!