Fel vagyok háborodva a leplezetlen közönyön

2011. október 25. 10:21

Szeretném megkérni Dörner Györgyöt és Csurka Istvánt, hogy lépjenek vissza a pályázattól, lássák be, hogy ez a pályázat nem alkalmas egy színház működtetéséhez.

2011. október 25. 10:21
Bodó Viktor
Színház.hu

„Ami történik az felháborító, szomorú és ijesztő. Tűrhetetlen.

Fel vagyok háborodva az Új Színház igazgatói pályázatán hozott döntésen és az eddigi tiltakozásra viszonzásul kapott gőgös üzeneteken és leplezetlen közönyön.

Sajnálom az Új Színház dolgozóit, és remélem, hogy hamarosan újra minden energiájukkal a munkájukra tudnak majd koncentrálni. Persze lehet azt mondani, hogy akinek nem tetszik, az menjen el. De kérdés, hogy akkor ki marad? És ki fogja nézni azt, amit nem lesz, aki csináljon?

[Bízom benne, hogy Dörner György és Csurka István is belátja, hogy nem szabad ezen az úton továbbmenni. Igazából elindulni sem lett volna szabad, de ha már így alakult, szeretném megkérni őket, hogy lépjenek vissza a pályázattól, lássák be, hogy ez a pályázat nem alkalmas egy színház működtetéséhez. Szeretném megkérni Tarlós Istvánt, hogy vizsgálja felül döntését, vizsgálja meg újra a pályázat szakmaiságát, vagyis inkább szakmaiatlanságát és bizarr politikai felhangját, és írjon ki új pályázatot.]

Nem érdemes tovább húzni az időt, mert minden egyes perc, ami azóta eltelt, csak mélyíti a helyzet sötétségét. Nem engedhetjük, hogy ehhez hasonló dolgok megtörténjenek, sem itt, sem más színházakban, sem iskolákban, sem az utcán, sehol. Ez már nem (csak) színházi ügy.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2011. október 25. 18:07
Hát, a fene a neoliberális, kulturkampfos, elitista, nyugatos, Broadway-szellemiségű, taknyos trendis, píszís, prostituált anyjuknak. Majd pont egy Bodó fogja megmondani, hogy ki vezesse a Paulay Ede utcában azt a színházat! Az egész nyavalyás banda - amely kétségtelen riadóztatta külföldi kapcsolatait - totál azt játssza el, mint a kommunista rendszer a nyolcvanas évek második felében. Még létezett a szocializmusnak nevezett formáció, még hatott és uralkodott a kulturális élet kontrollja, de már feszegette azt az egyre szabadabb, szókimondóbb szellem. Ugyan így igyekeztek keresztbe tenni azoknak, akik nem az ő szájízük szerinti szerinti szellemiséget képviselték. (Az csupán egy furcsa fintor, hogy most éppen azok, akik jórészt akkor feszegettek, most éppen ők akadékoskodnak). Na, de így van ez mindig, ha ideológiák, nem pedig a kötöttségek nélküli szellem akarja szabályozni a közéletet, ez esetben a még megmaradt végvárat, azaz a kulturális közéletet.
lajkakutya
2011. október 25. 18:06
Szeretném megkérni Dörner Györgyöt, és Csurka Istvánt, ne hátráljanak meg a balliberális horda lázadása miatt, teljesítsék a nemzet iránti kötelességüket! Vigyék végig feladatukat, a nemzeti kultúra ápolása iránti elkötelezettséggel!
Nick:Hornby
2011. október 25. 17:25
Ezt a piás Bodót, mi a faszért érdekli, hogy kik maradnak az Új Színháznál? Nem az a lényeg, nekik, hogy kik mennek el? Akik elmennek, azoknak majd Bodó félék munkát ajánlanak (gondolom), felülhetnek a Szputnyikra, oszt lehet alternatívkodni.
magnamater
2011. október 25. 16:58
Közönyről szó sincs, az egész MAGYAR társadalom fel van háborodva. És hogy eltávoznak onnan a színészek? Úgy járnak, mint az egyszeri primadonna. Addig ijesztgette a direktort betegségével, míg betettek helyette egy fiatalt, nagy sikere lett, utána már soha nem jelentett beteget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!