Egészség legyen!

2011. október 14. 13:10

Egy országban, amelyben a legkártékonyabb nemzeti drog, a pálinka szinte szabadon főzhető, megadóztatják az egyik legegészségesebb „fogyasztási cikket”?

2011. október 14. 13:10
Andrassew Iván
Népszava

Azt kell csipszadóval megbélyegezni, ami árt az embereknek, amitől esetleg orvosi ellátásra szorulnak, kárt okozva a hazának. Meg a nemzetnek. Pláne, ha meghalnak, fiatalon. Gondoljunk bele: kiképzünk tízmilliókért egy orvost, például, aztán pofátlanul meghal harmincöt évesen kávémámorban. És akkor nem a nemzetnek dolgozott, hanem elkótyavetyélte a tudását. Csodálom, hogy Hoffmann Rózsának még nem jutott eszébe, hogy aláírasson egy papírt, miszerint, ha egy diplomás korán hal, mert csipszet eszik, kávét iszik, a családja köteles visszafizetni a tanköltséget. Lenne vigyázás a gyerekre, a házastársra! (...)

Most akkor mi van? Egy országban, amelyben a legkártékonyabb nemzeti drog, a pálinka szinte szabadon főzhető, megadóztatják az egyik legegészségesebb »fogyasztási cikket«? Ha csak azért nem, mert amúgy jó is, kellemes illatú, sőt társasági ital. Józanul lehet sutyorogni, meg rendszer ellen szolidan összeesküdni mellette.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2011. október 15. 12:46
a legkártékonyabb nemzeti drog.. Ivan vazz, melyik a legkártékonyabb NEM nemzeti drog?
Inrik
2011. október 15. 12:28
Andrassew megint alkotott. Liberálbolsevikok nem tudnak leszállni a pálinka témáról. Mi is főzünk pálinkát, saját gyümölcsből. Sőt bort is készítünk saját szőlőből. Mégsem fogok sem pálinka, sem bormámorban meghalni. Mert ha a vasárnapi ebédnél koccintunk egy pohár borral, ebéd után meg megiszom még egy pohárkával szódával fröccsben, és néha, jeles alkalmakkor lehúzok 3 cl saját pálinkát attól még nem vagyok alkoholista. És nem fogok alkoholmámorban meghalni, így nem lesz fölösleges az a pénz, amit az állam és a szüleim a taníttatásomra költöttek. Az adómentes házi pálinka és sörfőzés és borkészítés szerintem nincs összefüggésben az alkoholizmussal. Az alkoholizmussal a mértéktelen piálás van összefüggésben, amit rengetegen űznek saját készítésű szesz nélkül is. Többek között azok a segélyesek is, akiknek a készpénzes (és nem pl. szoc. kártyás) segélyezéséért az Andrassew félék foggal-körömmel harcolnak.
lincoln ábrahám
2011. október 15. 08:50
Kedves olvtársak, Javallom, komolyan vegyük át, mi az az egészségrontó-környezetkárosító élelem, amely fogyasztása csökkentendő, s így gazdaságilag egyébként jó úton járó népünknek egészségét a nagy menetelés idejére adózás útján megóvandó. A fingató hatású élelmiszerek (bab. lencse káposztafélék) a légköri metán növelésével az egész Földre veszélyt jelentek, példamutató módon adóval sújtandók. A túlzott szénhidráttartalom népbetegséget, kövérséget okoz, ezért 2-300%-os adót kivetni célszerű minden lisztból készült ételre, kivéve a nokedli, mert ezt szereti a kormány, és különben is jó kapcsolatot kell tartani az osztrákokkal. Az ostya ügyében még egyeztetni kell a KDNP-vel. Küzdve a koleszterin okozta betegségek ellen adóval és elzárással kell büntetni a zsírt, olajat, vöröshúst, kolbászt és szalonnát felelőtlenül zabáló népességet- értelem szerűen saját érdekében. Természetesen mindez csak a kezdet, az egészséges életvitelről sem lehet megfeledkezni. Örömszerzésben csökkenő képességek ellensúlyozására a "lankadó" bevezetése várható, a másik nemnél ugyanezt a "hervadó" bevezetésével gondolja elérin a szakmai vezetés. De szerintem még más ötletek és alapos magyarázatok is akadnak. A komám erre azt mondta: B...d meg, a levegőt is megadóztatják, ha pénz köll. Lehet, hogy neki van igaza?
Kedves Robi
2011. október 15. 08:17
Olyan szép amikor egy ilyen májbeteg, alkoholista, asszonyverő osztja az észt pálesz ügyben. Hányinger ez a libsitz manó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!