Gyerünk, utáljuk együtt az uzsorásokat!

2011. szeptember 28. 19:43

Az uzsorások elleni harc meghirdetése természetesen semmi másra nem jó, mint hogy elterelje a figyelmet az őszi lehúzásról.

2011. szeptember 28. 19:43
Para-Kovács Imre
Para-Kovács Imre
Hírszerző

Az uzsorások elleni harc (zéró tolerancia, aha) meghirdetése természetesen semmi másra nem jó, mint hogy elterelje a figyelmet az őszi lehúzásról, de mennyivel jobban fogják magukat érezni majd az emberek, ha rács mögé kerül minden népnyúzó, haszonleső, ÁFA-emelő. Ja, bocs, az utóbbiak nem. (...)

És ezzel már el is érkeztünk a lényeghez: mi lesz azokkal, akiknek a bankok nem adnak kölcsön, pénzük meg nincs (nem kevés van, hanem gyakorlatilag semmi)? Nyilvánvaló, hogy az uzsora nem megoldás, de talán hiányzik néhány pillér még ebből a nagyszerű (és mondanom sem kell: országmentő) építményből, például mi lesz velük uzsora nélkül. Éhen fognak dögleni, vagy elmennek lopni?

Nem! A Fideszes izé tudta a választ, és meg is mondta, hogy ha az emberek megszabadulnak az uzsorásoktól, akkor majd megélnek a segélyből vagy közmunkabérből. Drága Jóisten, ezek tényleg azt hiszik, hogy a segélyből meg lehet élni. A helyzet rosszabb, mint eddig gondoltam.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2011. szeptember 29. 08:56
" Nyilvánvaló, hogy az uzsora nem megoldás, de talán hiányzik néhány pillér még ebből a nagyszerű (és mondanom sem kell: országmentő) építményből, például mi lesz velük uzsora nélkül. Éhen fognak dögleni, vagy elmennek lopni ? " "Drága Jóisten, ezek tényleg azt hiszik, hogy a segélyből meg lehet élni. " Eleg sokan vannak akik kenytelek csak ebbol megleni. Viszont az Alfoldon renteg kis tanyat arulnak fillerekert , ha ezek a csaladok peldaul lekoltoznenek oda, a segely melle meg megtermelhetnek a napi zoldseget, gyumolcsot es alatot is lehete tartani. Mondjuk ott dolgozni is kene......
TCmATIC
2011. szeptember 29. 07:27
A probléma összetett, de semmiképpen nem az a jó megoldás, ha a szociális hálót lecseréljük futball hálóra...
marós
2011. szeptember 29. 05:15
Para a négyzeten, attól sz@rtatok be, mert a szerencsejátékok(pl. a poker minden fajtája) meg lesznek adóztatva? Igen fizessenek azok is akik munka nélkül akarnak gazdagodni.
Trükkök Százai...
2011. szeptember 28. 21:32
Elég nyakatekert cikk, de abban igaza van, hogy a 'nem legális uzsora' elleni harc csak tüneti kezelés, ha egyáltalán őszinte a szándék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!