Nehéz időszak közepette lelket kell tartanunk minden emberben

2011. szeptember 29. 15:39

Ennek a lelki és erkölcsi erőnek a fenntartásában és folyamatos erősítésében elsősorban azokra a lelki közösségekre számítunk, melyek évszázadok óta végzik ezt az áldozatos szolgálatot.

2011. szeptember 29. 15:39
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Mazsihisz.hu

„Magyarország és polgárai nehéz időszak elé néznek, hiszen hazánk megújítását állandó válságkörülmények közepette kell végrehajtanunk. Az ilyen időszakokban különösen fontos, hogy tartsuk a lelket minden emberben, tartsuk ébren a reményt arra, hogy a jelen bajaiból nemcsak a kilábalás lehetséges, hanem megfelelő elrugaszkodás után a felemelkedés is. Ennek a lelki és erkölcsi erőnek a fenntartásában és folyamatos erősítésében elsősorban azokra a lelki közösségekre számítunk, melyek évszázadok óta végzik ezt az áldozatos szolgálatot. 

Örömmel és megelégedéssel emlékeztetem Önöket a zsidó újév alkalmából arra, hogy a jövő esztendő első napján hatályba lépő új Alaptörvényünk ezt a történelmi teljesítményt a zsidó felekezet vonatkozásában is méltatja.

Tisztelettel arra kérem Önöket, hogy a jövőben is számíthassunk támogatásukra Magyarország megújítása érdekében végzett munkánk során.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2011. szeptember 30. 00:32
A zsidok nem a nemzetiségnek, hanem származással jelölik magukat. Ez abból adodik, hogy kezdetben a zsidó vallás is téritő vallás volt és külömböző törzseket vándor népket téritettek, így eljutottak sok felé inkább keletre. Az iszlám elterjedésével amelyik szintén téritő vallás lett a mai északafrikai területen sok eredeti őzsi zsidó vallású törzs tért át, mivel adó szedését tiltotta az iszlám. Így elmodható az, ha genetikailag keresni kellene a 2000 évvel és még korábbi zsidó törzseket azok leszármazottjaik inkább a mai palesztinok között lehetne megtalálni. A megtéritett vándorló népek másokhoz csapodva együtt élve azokkal ott telepedtek le ahol azok is. Így jutottak el a keleteuropába, majd nyugatabbra. A magyarokkal kb 800 éve élnek együtt és szervesen betagozodtak, ami megkülömböztette őket az a valás, amit leegyszerüsítve származásuknak is tekintettek. Ezért van az, hogy általában a világban ma is sokan vallják úgy, hogy Ők magyar zsidok, amivel jelzik, hogy hazájukat magyarországnak tekintik. Az USA.-ban is jellemző, hogy az ottani zsidó lobby is mindig megjelőli aszt az országot ahova tartozónak tartja magát, pl német, vagy cseh, vagy lengyel, vagy magyar. Ami megzavarta az egész folyamatot, mikor 48-ban őnálló zsidó "államot" hoztak léttre és a főleg a keleteuropai, valamint a német és orosz zsidoságnak felajánlották saját ország alapitásra. Ma már tudjuk, hogy egy elvetélt törekvés volt, mert nem hogy megbékélést hozott léttre, hanem egy állandó konfliktus goc alakult ki. Gondolom ma már sokan akik még élnek a kitaláló atyák is bánják ezt az akciót. Most a harmadik generációs zsidó emberek, fiatalok úgyan úgy keresík az "őshazát" a származásukat, s lassan újból térnek vissza nagyszüleik, szülei hazájába. Ez jellemző egész europára. Németországba már többszázezer zsidó származású ember tér vissza, ami mutattja, hogy mesterséges országokat gyökértelenül nem lehet hosszan fenntartani.Nálunk is fellelhető ez a tendencia és már országokban is. Nincs is ezzel semmi gond, mivel senki nem ütközik meg azon, ha az emigrációban élő több generációs magyarországról (nagymagyarország is) elszármazottak utódaik visszatérnek. Érdekes dolog az, mikor emberek vágynak a gyökerekhez, ami legtöbb esetben a többszázéves temetökben fekvő ősök, s érdekes modon a kötödésük ezeken keresztül érzékelhető. Gondolom, hogy Izrael jövője attól függ a jövöben, hogy tudnak -e esetleg egy föderalisztikus államban élni a palesztin őnálló állammal, ahol őnálló államként, de bizonyos közös szövetségben, átjárható határokkal békében meglenni.
Krupp Skya
2011. szeptember 29. 23:00
▓│
asi
2011. szeptember 29. 21:23
Hazánk megújítása, nem lehetséges a jelenlegi hibás, elavult, hiányos, társadalomellenes monetáris rendszer keretei szerint. -
asi
2011. szeptember 29. 20:31
- "Az eszeveszett pénz megspórolástatás, nyilvánvalóan nemzetellenes! A hibás pénzügyi viszonyok követése, kiszolgálása, rendkívül ártalmas az egész társadalomra. S mint ilyen elfogadhatatlan!" -
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!