Iskolaedzés

2011. szeptember 05. 07:18

Oktatáspolitika? Töröljük ki szótárunkból ezt a szót, mert ilyen szó nem létezhet. S ha létezik is, nem jó semmire.

2011. szeptember 05. 07:18
Apáti Miklós
Magyar Hírlap

„Szeptemberben nem jó anyának, nem jó apának lenni.

És nem jó gyereknek se lenni. Nem jó felfüggeszteni a szabad életet, a játékot, be kell ülni az iskolapadba, be kell ülni olyan gyerek mellé, akinek minden ingyen jár, mert túl sok testvére van, meg amúgy is azt tanulták a kedves szülők, hogy érdemes kisebbségnek lenni, érdemes sok szoknyában érvelni, kivívni azokat a jogokat, amik elvileg járnának akkor is, ha nincs pénz ilyesmire.

Igen, a cigányokról van szó, ne alakoskodjunk.

Azokról, akik hátrányos helyzetükből rutinosan kovácsolnak előnyt, akiket egyáltalán nem érdekel, miféle hátrányt okoznak azoknak, akik nem olyannak születtek, mint ők.

És ez nem rasszizmus, a Budapest környéki iskolák tanárai tudnának mesélni arról, hány gyereknek jár az ingyenes tankönyv, az ingyenes ebéd, az ingyenes pedagógus, akit akár meg is lehet verni, húzgálni a haját, kiverni a fogát. Bulvárlapok hírhozói bővebben tudnának erről mesélni, de nem teszik, mert a valóságos demográfiai torzulásokról eszük ágában sincs számot adni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2011. szeptember 05. 14:18
Egy 2006 elotti szabolcsi felmeres szerint - a kerdezettek koreben, nyilvan - az iskolasok 2/3-a resztvevoje iskolai eroszaknak. http://www.osztalyfonok.hu/cikk.php?id=344
Himalája
2011. szeptember 05. 13:46
"Harmadik napja van iskola, és az osztályban már van egy törött kéz, egy bevert orr." Az ilyen esetekre helyi bíró által fájdalomdíjat, kártérítést kéne ítelni. Ha nincs pénz, ledolgoztatni. Hasznos munkát végeztetni elsősorban a kárt elszenvedő család számára, ha ilyen munkára a családnak nincs szüksége, akkor közmunka, és annak bére a kárt ért családot illetné.
Trükkök Százai...
2011. szeptember 05. 10:30
Keserű cikk, sok igazsággal. Csak kissé unalmas már a hátramutogatás. A politikus pedig többnyire egykutya, mutyizáson kívül semmihez sem ért, bármelyik alomból való.
tarackos
2011. szeptember 05. 09:23
"...be kell ülni olyan gyerek mellé, akinek minden ingyen jár..." Már ahol egyáltalán egy iskolába jár a roma és nem roma... "...de nem teszik, mert a valóságos demográfiai torzulásokról eszük ágában sincs számot adni..." Így van, pl. a szerző sem fáraszt minket holmi statisztikával...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!