Mire várunk?

2011. szeptember 27. 07:19

Gyurcsány Ferenc jobban tenné, ha nem fideszes puccskísérletről írogatna, hanem tételesen cáfolná a a Balsai-jelentésben leírtakat.

2011. szeptember 27. 07:19
Huth Gergely
Huth Gergely
Magyar Hírlap

„Eddig azonban adós volt a kormány egy olyan tényszerű, letagadhatatlan és kellően részletes jelentéssel, amely meggyőzheti a kétkedőket és elhallgattathatja a huhogókat. Balsai és csapata (köztük Völgyesi Miklós) jelentése ilyen. Tessék vele bátran vitatkozni, és még inkább ténysze­rűen cáfolni! Gyurcsány Ferenc is jobban tenné (amíg a bv-parancsnok engedélye nélkül is megteheti), ha a jelentésre reagáló naplóbejegyzésében nem fideszes puccskísérletről meg a Fidesz által a rendőrök ellen heccelt tüntetőkről írogatna, hanem tételesen cáfolná a leírtakat. Már csak azért is, mert a Fidesznek ezzel kapcsolatban egyetlen bűne van: történetesen az, hogy 2006 szeptemberében bátortalan volt bármiféle puccskísérletet végrehajtani, pedig akkor Magyarország, de még a magyar baloldal érdeke is azt kívánta, hogy hathatós nyomással, de vérontás nélkül kicsikarják az azonnali miniszterelnök-váltást vagy az előre hozott választásokat.

Talán a Kossuth téren idétlenül csörgő órák rossz emléke okozza, hogy a kormánykommunikáció szinte egyáltalán nem foglalkozik a tévéostrom éjszakája és az október 23. közötti, a diktatúra legrosszabb éveit idéző hatalmi, rendőri erőfitogtatással. Szerencsére megteszi ezt a Balsai-jelentés, plasztikusan és a jövő történészei számára is forrásértékűen ábrázolva, hogy nemcsak az emlékezetes Fidesz-ünnepet, de az azt megelőző békés civil demonstrációkat is az állatias terror eszközeivel igyekezett szétkergettetni a Gyurcsány–Gergényi-duó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. szeptember 27. 13:10
Nem kell Gyurcsánynak semmit tételesen cáfolni Gyurcsány azt mondta a sajnálatos események után, hogy Ő meg Demszky Gábor irányították a rendőrséget október 23 -án éjszaka. Tehát ha mennek Hágába akkor mind a ketten és 25 év a minimum terrorizmus esetén mind azok is akik támogatták az emberiség elleni bűnöket. Next, Hutti, Obulus, O+A2010 így támogassátok a vezénylő két tábornokot.:)))))
mélyszittya
2011. szeptember 27. 11:32
Piszok jól hangzik ez a "tétlesen cáfolja" szöveg. Csak egy baj van: Gyurcsányra vonatkozóan a Balsai-féle firkálmányban egyetlen tételes állítás sincsen - a szerző hiedelmein kívül. Na már most: a Balsai lelkében zajló folyamatokat illetően szerintem Gyurcsánynak nincs igazán fontos tennivalója. Esetleg agy combos pszichiáter segíthetne...
TCmATIC
2011. szeptember 27. 11:13
Játék a népnek.Szánalmas,unalmas.
2llkedő
2011. szeptember 27. 10:37
"Mire várunk?" Jó a kérdés! Tessék feljelentést tenni, nem pedig Grimmék nyomdokain népmeséket költeni. "Tessék vele bátran vitatkozni, és még inkább ténysze­rűen cáfolni!" A bíróságon fognak vele bátran vitatkozni, tényszerüen cáfolni. Csak hát ahhoz kellene egy kis papírocskára összetákolt valamit benyújtani a zügyszségnek. Esetleg nem biztosak a dolgukban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!