Szigor

2011. augusztus 25. 07:58

Elkobozható lesz az adócsalók vagyona? Nagyon helyes.

2011. augusztus 25. 07:58
Ugró Miklós
MNO

„Elkobozható lesz az adócsalók vagyona? Nagyon helyes, csak ideje lenne az adócsalók körét is meghatározni, egyáltalán: tisztázni végre, hogy mi számít a magyar piacgazdaságban bűncselekménynek, azon belül büntetendőnek, és mi nem. Nem is tudom, hogy jut eszembe egy másik hír, miszerint Princz Gábor egykori Postabank-főnök szállodát építene Győr belvárosába. Ez egy nagyon távoli asszociáció, hiszen Princz Gábornak az adócsaláshoz vagy bármiféle gazdasági bűncselekményhez az égadta világon semmiféle köze nincsen. Igaz ugyan, hogy hazavágta a Postabankot, elherdált pár száz milliárd forintot, de nem bűnös szándékkal tette.

Talán azt mondhatná ő is, mint Bajnai prezident a libatenyésztésről, hogy nem értett hozzá. Az más kérdés, hogy akkor miért vállalta el, de hát mit tehetett volna, a körülmények kényszerítették. A bírósági ítélet is szól róla, a legjobb tudása szerint bánt a rábízott milliárdokkal, arról már nem ő tehet, hogy abból csak egy bankcsődre futotta. A bíróság jogerős ítélete tisztára mosta Princzet, a 3,6 millió forinttal nem csak a büntetését rótta le, a tisztesség árát is megfizette. Eszünkben sincs vádolni őt holmi bűntettekkel, csak jelezzük, hogy szegény Princz ügyetlen volt, szerencsétlen és alkalmatlan, mint a lírai költők általában. Hiába írt szívbe markoló szerelmes ömlengéseket, legolvasottabb alkotása a VIP-lista volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. augusztus 25. 14:27
Hol az a bíróság, ami az elkobzásokat előírja?
Stanc
2011. augusztus 25. 10:25
Erre válaszként ime a "Nem zárolják Verókék vagyonát" c. cikk. A lopás, sikkasztás nem büntetendő szigorúbban? Persze, mert a nagy formátumu politikai tolvajok nem adót csalnak, hanem közvetlenül lopnak a közösből!
denever
2011. augusztus 25. 10:22
esetleg lehetne vmi olyasmi is, hogy ha nem tudja megtéríteni az ellopott pénz (kétszeresét), akkor még vmi egyéb vidám szankcióra is legyen lehetőség. pl személyi felelősség. ha tolvaj vagy, és az életed múlik rajta, meg tudod-e téríteni a kárt, roppant kreatívvá válsz (nem feltétlenül pozitív példa, de érdekes értemezés: Cash című film) http://www.imdb.com/title/tt1106860/ ha valaki tényleg több tízmillió forintot lop el, az ne ússza már meg egy ejnyebejnyével... sajnos ma két dolog is ellene dolgozik a törvénytisztelésnek: - alacsony felderítési arány, elévülés, stb - nincs visszatartó erő (jogi kiskapuk, vagyonmentés) ilyen körülmények között nincs igazi kockázat...
denever
2011. augusztus 25. 10:16
elnézést, a sima tolvajokét nem lehetne? http://mandiner.hu/cikk/20110825_nem_zaroljak_verokek_vagyonat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!