Nyilatkozat a titkosszolgálat súlyos jogsértéseiről

2011. augusztus 19. 14:22

Az úgynevezett kémügyben egyre több jel utal arra, hogy – diktatúrák módjára – koncepciós eljárást folytatnak.

2011. augusztus 19. 14:22
Bauer Tamás-Márton László-Vitányi Iván

„A Magyar Demokratikus Charta felhívja a demokratikus közvélemény figyelmét, hogy az úgynevezett kémügyben egyre több jel utal arra, hogy – diktatúrák módjára – koncepciós eljárást folytatnak. A héten ifjabb Galambos Lajos feljelentést tett hivatali visszaélés és kényszervallatás miatt a Nemzeti Védelmi Szolgálat két munkatársa ellen, azt állítva, hogy törvénytelen módon akartak tőle információkat kicsikarni az édesapja ellen folyó üggyel összefüggésben, illetve ügyvédváltásra akarták késztetni.

Ha a titkosszolgálat megzsarolta a gyanúsított fiát, az önmagában is sérti a jogállam elemi normáit. Sérti a jogállami normákat az is, hogy olyan hosszú időre történő titkosítást jelentenek be, amire a hatályos törvény egyáltalán nem ad lehetőséget. Az, hogy durván sértik a jogállamiság alapjait ebben az eljárásban, arra enged következtetni, hogy csak színjáték folyik, mert a hatalom birtokosainak fejében már megszületett az ítélet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2011. augusztus 20. 15:19
Fijjug! A kozvelemeny szarik a Chartara.
soelmo
2011. augusztus 20. 15:10
Ha Bauel csöndbe maradna, talán nem utálnák annyian, annyira....köröm ide, vagy oda....de hát még mindig nem képes befogni....De magunk közt azért megegyezhetünk abban, hogy nélküle talán soha nem lett volna 2/3.
Szaki
2011. augusztus 20. 13:57
Két "kitünő" ember. Egyik se csinált semmit az életben csak lökte a süket dumát.
korona
2011. augusztus 20. 12:57
A kommunizmus és a szocializmus miatt ér itt HÉTÉSFÉLSZER KEVESEBBET AZ EMBER, mint Ausztriában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!