Mintaszerű ellenzék

2011. augusztus 22. 17:04

Ma csődelhárítás folyik, üres kasszával.

2011. augusztus 22. 17:04
Borókai Gábor
Heti Válasz

„A kedvezményes lakáshitelek meghirdetésekor prosperált az ország, a gazdaságpolitikai döntés ráadásul nem egyszerűen adott, de kalkulált az építőipar élénkülésével, a foglalkoztatás, a gazdaság és az adóbevételek növekedésével, vagyis azzal, hogy a hitelkamat-támogatás beruházás, amely kitermeli az árát. Ma ezzel szemben csődelhárítás folyik, üres kasszával. Temérdek ötlet van, hogy mit kellene tenni a devizahitelesekkel, s még azt sem szokás számításon kívül hagyni, hogy ez valamennyi pénzbe kerül. De azt már igen, hogy mennyibe.

Magyarországon a lakossági devizahitel-állomány 5400 milliárd forintra rúg. Majd' kétszer akkorára, mint amekkora - uszkve 15 év alatt - összegyűlt a magán-nyugdíjkasszában. Az, hogy a helyzet idáig fajult, súlyos kormányzati felelőtlenségre vall. Az emberi alultájékozottság tökéletes üzleti kiaknázására. A fogyasztóvédelem csődjére.”

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2011. augusztus 23. 07:44
A devizahitel állomány mai nagyságrendjéért a három szocialista népirtó felelős. Akkor is müködött már a bankfelügyelet, lehetett volna korlátozni a svájci frankbetétek alakulását, árfolyamkockázati biztositásokkal védeni a klienseket. Forintban hitelezni behatárolva az uzsorakamatokat egy szük intervallumba. De nem ez történt. Kellett a tulfogyasztás hatása a gdp-re.
k33
2011. augusztus 23. 07:27
Sok mindent rosszul csinál a Fdesz, de azért vegyük figyelembe a világgazdasági válságot, és az elmúlt nyolc évet. Magam részéről még nyolc év múlva is őket akarom szidni.
Kettes
2011. augusztus 23. 07:02
"A kedvezményes lakáshitelek meghirdetésekor prosperált az ország, a gazdaságpolitikai döntés ráadásul nem egyszerűen adott, de kalkulált az építőipar élénkülésével, a foglalkoztatás, a gazdaság és az adóbevételek növekedésével, vagyis azzal, hogy a hitelkamat-támogatás beruházás, amely kitermeli az árát." Mindez Matolcsy első minisztersége alatt történt, akiről tudjuk, hogy mindig azzal kalkulál, hogy prosperálni fog az ország, élénkül az építőipar, bővül a fogyasztás és emelkednek az adóbevételek - aztán valahogy sosem. Gyurcsányék meg a nemzetközi pénzbőséggel kalkuláltak. Az legalább pár évig bejött. Őszintébb lenne, ha Borókai a publijai mellé közzétenné a bérjegyzékét is, ne kelljen már mindig az olvasóknak emlékeztetni rá, hogy miért is mondja, amit mond.
marós
2011. augusztus 23. 06:10
A szoc-lib gazemberek ellopták a felvett hitelek jó részét, a lakosságot belehajszolták egy olyan álomba, aminek most isszuk a levét, ilyen állat, mint amilyen 8 évig szívatott bennünket nincs is, csak nálunk volt, fel kellene négyelni az egész rablóbandát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!