Mindennapi GMO-nk

2011. augusztus 23. 15:19

Tényleg szeretnénk rálépni egy rövid távon néhány forintot hozó, hosszú távon katasztrófát okozó útra?

2011. augusztus 23. 15:19
Lovas István
MNO

„A genetikailag módosított magok – amelyeket elsősorban amerikai óriáscégek gyártanak – káros hatásai közismertek, mint például az, hogy toxinokkal szemben ellenálló moly- és bogármutációk alakulnak ki, valamint hogy a szél által terjesztett virágpor a hagyományos termesztőknek is gazdasági kárt okoz, mert termékeiket szintén GMO-tartalmúnak kell megjelölni, azaz olcsóbban lesznek értékesíthetők. 

Tényleg szeretnénk rálépni egy rövid távon néhány forintot hozó, hosszú távon katasztrófát okozó útra, amelynek végén valóban érdemes lesz hirdetni a szlovák kenyeret, mert az nem GMO-lisztből készül? Vagy nem fog zavarni bennünket, ha boltjaink néhány év múlva azt hirdetik Szent István ünnepén, hogy »Monsanto-kenyér olcsón kapható«?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2011. augusztus 23. 22:34
Mikor a konzervatívok GMO-znak szét röhögöm az agyamat. Ők akik hisznek az isteni teremtésben.....:-) Vagyis egy külső erő általi emberi GMO-ban... :-)
Honfi-fi
2011. augusztus 23. 19:38
basssz Már értem, hogy az ültetett parapicsomból, miért nőtt ki egy nyeles mamut. Biztos az is GMO-s mag volt.
*ufó*
2011. augusztus 23. 19:25
nem tudok linket benyomni, de én úgy olvastam valahol, hogy gmo-s szóját kevernek az állati táplálékokba fehérje bővítésként, tehát ha kolbászt meg steak-et eszünk vagy szalámit, akkor is jut belénk ilyen gmo-s cucc esetleg egy hozzáértő igazoljon vagy cáfoljon meg
kérdező
2011. augusztus 23. 18:10
Emlékeztek a DDT-re ? A 60-as években tiltották be, de hatása mai napig is érezhető. Vagy a Contergan-ügyre? Hatás vizsgálat nélkül, csak a profit hajszolása miatt akarnak egy csomó dolgot lenyomni a szándékosan félre vezetett emberek torkán. Mo. egyetlen mentsvára a mezőgazdaság, ezt még meg akarják szerezni oszt' jó napot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!