Még bízom az újságírói etikában és tisztességben

2011. augusztus 12. 14:08

Az eljárás alá vont M. Csaba a rokonom, akit nem tagadhatok meg, és nem is szeretnék. Hiszek ártatlanságában és az igazságszolgáltatásban.

2011. augusztus 12. 14:08
Mága Zoltán
Velvet

„Szögezzük le: Magyarországon közel tízezer Mága vezetéknevű ember él, több százan viselik a Mága Zoltán nevet is, de nyugodt szívvel kijelenthetem, mindannyian nem a rokonaim. Azt elismerem, hogy az említett médiumokban megnevezett, bűncselekmény gyanújával eljárás alá vont M. Csaba a rokonom, akit nem tagadhatok meg, és nem is szeretnék. Hiszek ártatlanságában és az igazságszolgáltatásban.

Azzal, hogy a sajtó a nevemmel, fotóimmal adja el cikkeit, ráadásul úgy, hogy az érintett témához én semmilyen módon nem kapcsolódom, több mint ízléstelen. Hamis, félrevezető híreikkel már eddig is hatalmas, megfizethetetlen erkölcsi és anyagi károkat okoztak nekem. Szponzorokat veszítettem, koncertjeim maradtak el, de a legnagyobb kárt családomnak, gyermekeimnek okozták azzal, hogy »hírbe hoztak«, gyermekemre iskolájában ujjal mutogattak rá, összesúgtak mögötte. Mindezek kétséget kizáróan jelentős érdeksérelmet jelentettek számomra (Mivel bárkinek a büntetőeljárására vonatkozó adat különlegesen védett személyes adatnak minősül.). A bírói gyakorlat elengedőnek ítéli a kétséget kizáró beazonosítást.

Nem hagyhatom, hogy mindazt, amit tanulással, szorgalommal évtizedek alatt felépítettem, a sajtó szenzációhajhászásával pillanatok alatt lerombolja. Én eddig becsületesen dolgoztam, tanultam, erre neveltek szüleim, és erre tanítom gyermekeimet is, nem feledve honnan indultunk és hová jutottunk. Mindig kiálltam, és megvédtem, segítettem azokat, akik bajba kerültek, támogattam az elesetteket, a gyermekeket. Ezért biztatom a cigányságot is arra, hogy a jövő kulcsa a tanulás, a tudás, mert csak ez vezethet ki a szegénységből, a nyomorból. Ha tanulunk, egyforma jogokkal indulhatunk az élet minden területén, bárhová is szülessünk. Személyes példámmal, jótékonysági akcióimmal, közéleti szerepvállalásaimmal úgy érzem, már eddig is sokat tettem, és még többet kívánok tenni a társadalmi integrációért, a
diszkrimináció, a kirekesztés ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trebitsch
2011. augusztus 14. 22:08
Namost az Index és kapcsolt részei, az a legalja, ez eddig stimmel. De. "a legnagyobb kárt családomnak, gyermekeimnek okozták azzal, hogy »hírbe hoztak«, gyermekemre iskolájában ujjal mutogattak rá, összesúgtak mögötte. " Nyári szünet van. Milyen iskola?
StG
2011. augusztus 12. 17:02
"a tisztességes bulvársajtó híve" Ilyen per definitionem nem létezik. Rég láttam a tv2 reggeli műsorát, valamelyik nap belefutottam negyedórára. Szokás szerint egy ügyvéd volt az egyik vendég, aki ebben az esetben egy "apát" védett, aki nevelési szándékkal agyonverte a fiát. A felvezető kisfilmben elmondták, hogy a gyerek mostohaanyja a szobában végignézte, ahogy az élettársa összeveri a kölköt. Az ügyvéd mellékesen elmondta, hogy egyértelműen bizonyításra került, hogy ilyen nem történt, nem volt ott az asszony, de a műsorvezetőt ez különösebben nem hatotta meg.
Honfi-fi
2011. augusztus 12. 16:43
Mondjuk, nem dobom hanyatt magam ettől a látványcigányzenétől, amit Mága Zoltán művel. De tökéletesen igazat adok neki és mélységesen együtt érzek vele, amiért egy másik ember baromságáért a nevét belekeverik a szarba, minden ok és alap nélkül. Felháborítónak tartom.
Senki Alfonz
2011. augusztus 12. 15:05
Az aljasság fokozatai nálam szakmák szerint: 1., újságíró 2., politikus 3., jogász Persze a többszörösen érintettek elől végeznek! Ezét pl. O. Molnár Miklós a háromtusa egyik örökös bajnoka!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!