IKEA-fasizmus

2011. augusztus 27. 17:09

Ha költözöm, dafke az IKEA-ból fogok bútort választani! Talán még tetszeni is fognak.

2011. augusztus 27. 17:09
Ágoston Dániel
Danivagyok

„Döbbenetes tényt kell közölnöm: Ingvar Kamprad, az IKEA bútorgyár alapítója korábban tagja volt a svéd fasiszta Svensk Socialistisk Samling mozgalomnak! (...)

Bevallom, nem vagyok törzsvásárló az IKEA-ban. Az éttermükben szervírozott mártásos húsgombóctól pedig egyenesen okádok. Emlékeim szerint legalább hét esztendeje, hogy utoljára vettem ott egy tüchtig kis budikefét, de azóta a közelében sem jártam. Most azonban, hogy költözni tervezek, egyre gyakrabban lapozok bele a postaládámba hajított IKEA-s katalógusba. Ezért is olvastam meglepődve a döbbent híradásokat, hogy micsoda fertelmes árnyék lengi be a svéd bútorgyár portékáit.

Vagyis most már IKEA vásárló sem lehetek nyugodt lelkiismerettel. Pedig meg kell mondjam, sosem volt antipatikus pofa számomra ez a multimogul Kamprad. Furcsálltam is. De végtére is dicső karriert tudhat maga mögött. A bútorai viszont, mint mondtam, eddig egyáltalán nem érdekeltek. Könnyen idejüket múló kacatoknak, diszkréten kreatív asztalosjátéknak tartom, agglegényeknek. De most már felpiszkálták az érdeklődésemet. Úgyhogy ígérem, ha költözöm, dafke az IKEA-ból fogok bútort választani! Talán még tetszeni is fognak. Főleg, mert utálom, ha meg akarják mondani, hogy mit vásároljak. A politikai alapú prekoncepciókból pedig főleg nem kérek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. augusztus 28. 19:44
Ez most kb. olyan mint a McDo elleni kirohanasok tomkelege. Az Ikea tul sikeres, nagyon sokan vasarolnak ott, es akarki akarmit is mond, jopofa dolgokat lehet osszeallitani a butoraibol, nagyon sok esztetikus, sima es modern dolgot gyart a sok baromi giccs es nehez, otromba alstilbutorok kozott szinte udito a jelenletuk. Ezzel a hulye szoveggel akarjak elriasztani a vasarlokat. na es ha naci volt az alapito? A nacikkal egyuttmukodott nagyon sok ma is sikeresen mukodo bank, nagy vilagceg sot a zsidok is..Szoval mi a baj?
Ékezet
2011. augusztus 28. 17:09
A konyhaszekrényt csak karlendítéssel tudom kinyitni. Hát ezért...
Ebfül
2011. augusztus 28. 14:49
Ikea bútorokat szoktam vásárolni, pedig a családi (antik) bútorokkal a fő gondom mindig is az volt, hogy hol tároljam őket... Nem is fogom őket telepukizni tévénézés (vagy inkább netezés) közben. A náci vonatkozást pedig konkrétan leszarom. A kedves Dániel önmagáról állít ki szegénységi bizonyítványt azzal, hogy innentől ő is IKEA fun.
bigyomail
2011. augusztus 28. 09:05
Hát ilyent már hallottunk. Az itteni kommentekben is sokan érvelnek úgy cégek ellen, hogy a tulaj szdsz-es, kommunista, vagy zsidó. Ez pont ugyan az, csak itt épp náci a tulaj. De itt is, mint a többi esetben, az illető politikai nézete vagy vallása indifferens abból a szempontból, hogy maga a cég hogyan prosperál és milyen termékeket állít elő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!