Európának is példa lehet Gyurcsányék felelősségre vonása

2011. augusztus 03. 10:59

Hogy büntetőjogilag mi a helyzet, azt majd az alkotmányügyi és a költségvetési bizottság értékeli. Interjú.

2011. augusztus 03. 10:59
Dancsó József
FN.hu

Az ön által vezetett albizottság »esetleges jogi felelősségre vonásról« ír a jelentésében. Ön személy szerint lecsukná Medgyessyt, Gyurcsányt és Bajnait?

Kezdjük onnan, hogy albizottságunk olyan adatok – például a költségvetési hiány és az államadósság növekedése - alapján dolgozott, melyeket a meghallgatott volt miniszterelnökök is megkaptak, és azokat korrektnek, relevánsnak nevezték.

Világos. Szóval ön börtönbe zárná a három szocialista kormányfőt?


Hogy büntetőjogilag mi a helyzet, azt majd az alkotmányügyi, valamint a számvevőszéki és költségvetési bizottság értékeli, ugyanis őket kértük fel a munka folytatására.

Önnek van személyes álláspontja?


A jelentés egyértelműen fogalmaz. (...)

Ön egy kalap alá veszi Medgyessyt, Gyurcsányt és Bajnait?

Nyilván nem. Ezért is hallgattuk meg őket külön-külön. Medgyessy két, Gyurcsány öt, Bajnai egy évig állt Magyarország élén – így hatásuk az ügyekre sem egyforma. Leginkább a kormányfői megbízatása előtt tanácsadóként és miniszterként is működő Gyurcsány Ferenc tevékenysége nyomta rá bélyegét erre az időszakra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2011. augusztus 03. 17:51
Hogy büntetőjogilag mi a helyzet, azt nem holmi parlamenti bizottságoknak kell értékelni, hanem a bíróságnak. Tegyenek feljelentést, ha az adott cselekmény megfelel valamelyik Btk. szerinti tényállásnak, folytassa le a rendőrség, ügyészség, bíróság az eljárást. Szijjártó nyilatkozgat jogkérdésekben....röhej.
sky.net
2011. augusztus 03. 14:06
mindenesetre egyiptom már előz ott a jó öreg mubarak majomketrecbe zárva pislog ... nem blogol mint feri
Merlin
2011. augusztus 03. 13:24
A bűnrészeseket is el kell ítélni (akik megszavaztak sok - adósságot növelő - intézkedést. orbánban 8 évig csak nőtt az irigység, a bosszúállási szándék, ezzel manipulálta a tömeget, de azt hiszem túllőtt a célon. Ezzel a büntetőjogi felelősségrevonással saját ítéletüket is aláírják. Mert az idő megy, az adósság folyamatosan növekszik a kilátástalansággal együtt. Így van ez, amikor egy outsider hatalomra kerül. Az az érzésem, hogy sem matolcska, sem a többiek nem merik neki megmondani a tényeket (ő maga még mindig ! nem ért a pénzügyekhez), csak jó híreket szabad közölni, mert ellenkező esetben leváltás jönne. (valami rémlik mese volt talán, ahol a királynak rossz hírt hozót lefejezték ?) Ha ebből a felelősségrevonásból rendszert csinálnak (alkotmányba foglalják), akkor ki vállal a jövőben m.elnökséget ?
Noel
2011. augusztus 03. 13:17
Kedveltem ezt a helyet. Most már kurucinfó+galamusmix az egész..sajnálom.nagyon jó tollú és humorú texteket olvashattam..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!