A diktátor bukása

2011. augusztus 24. 11:36

Ma még élet-halál ura vagy, szeretett vezető. Holnap egy közepesen unott bírónak magyarázod, hogy mit s miért.

2011. augusztus 24. 11:36
Dési János
Dési János
Népszava

„Azért hunytak szemet a kevéssé demokratikusan betöltött vezető tisztség miatt, mert felmérték, még mindig inkább stabilizálja a térséget egy olyan szereplő, aki ugyan meglehetősen vitatható módon szerzi meg újra és újra a hatalmat. Ámde minden valószínűség szerint, jobb, mint aki utána következhet. Legalábbis a kadhafik és mubarakok és barátaik így vélték sokáig. Csakhogy eljött az a pillanat, amikor változott a politikai közhangulat a nagyvilágban, és az uralmukat sokszorosan túlélt figurák immár kegyvesztettek lettek. Még akkor is, ha azt azért a legtöbben sejtik, ami utána jön, az most közel sem lesz fáklyásmenet. És akkor még finoman fogalmaztunk.

A fent nevezett urak országlását most nem értékelnénk. Csak annyit rónánk fel a bűnlajstromukra, hogy különböző furmányos módon úgy alakították a rendszerüket, hogy választásokon, vagy választáshoz hasonló eseményeken ők már többet megbukni ne tudjanak. Aztán olyan szabályokat hoztak, hogy, ha mégis, akkor a következő tíz kormány kezét is megkössék. És még egy biztonsági rendszabályt érvényesítettek. Országuk üzleti életéből akkora szeletet hasítottak ki maguk, hűséges famulusaik és családtagjaik segítségével, amekkorát csak nem szégyelltek. És nem voltak szégyenlősek.(...)

Ma még élet-halál ura vagy, szeretett vezető, hatalmas gazdaságok birtokosa, emberek sorsa függ szeszélyedtől. Holnap egy közepesen unott bírónak magyarázod, hogy mit s miért. És ez még messze a jobbik verzió számodra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. augusztus 25. 06:46
Nincs igazatok, ez annyira jó cikk szerintem 2 Nobel-díjat is érdemelne. Egy Fizikait és egy Béka Nobel-díjat.
Nick:Hornby
2011. augusztus 24. 23:19
Dési, mielőtt ezt a szart megírtad, na azelőtt kellett volna parker tolladat a mellényzsebedbe dugnod. Tudod, ahogy az újságíró klub végén szoktad!
Vizigót
2011. augusztus 24. 21:22
Nagyon szenvedsz Jani, ugye? Nem baj. Megérdemled.
Peter8811
2011. augusztus 24. 20:33
„Hun jelent meg Dési eme önéletírása? Süt belőle minden romlottsága. Ennél kukacokkal telibb, nyúlósabb, sunyibb, hányingerkeltőbb, ammóniaszagúbb, émelyítőbb, rothadt-nehéz illatú autobiográfiát még életemben nem láttam. Nem a mesterségem a pszichoanalízis, de egy szaGértő igazán kielemezhetné. "Minden magára valamit is adó napilapnál dolgoztam már. Most a Klubrádió mellett a Népszavánál, remélem még jó sokáig. Voltam már bérmikulás, és tudósítottam mindenféle parlamenti eseményről. Lelepleztem minisztereket és államtitkárokat, és írtam a mátyásföldi kultúrházban tartott szextáncversenyről. Fogtam kezet hivatalban lévő amerikai elnökkel (ez itt a dicsekvés helye) és aludtam el két pogácsa felett sajtótájékoztatón. Vettem gyerekkereskedőtől kisbabát és sokat foglalkoztam Wallenberg sorsával. Írtam vendéglő- és kocsmakritikákat Nagy Levin néven. Vitt el rendőr, beidéztek tanúnak, hallgatták már le a telefonomat és előfordult én is kifüleltem mások magánbeszélgetéseit. De ezek tulajdonképpen nem olyan fontosak. Mert a lényeg az, hogy el tudom-e találni, mi az, ami érdekelheti a közönséget, az olvasót, a hallgatót. Hát ezt próbálom meg itt is. Reggelente 7 és 9 között kiderül, milyen sikerrel." ” Ez egy 2002-s Indexes bejegyzés a Kicsoda Dési János c. fórumról, már akkor is ismerték Dési elvtársat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!