Tőlem ezért nem kapsz munkát

2011. július 29. 12:32

Amíg az állam mindenben a korrupciónak kedvez, nem vállalkozok semmire és nem adok munkát senkinek.

2011. július 29. 12:32
Jakab Andor

„Ezért nem kapsz munkát tőlem (és szerintem sok más mindezt megtapasztalt vállalkozótól sem) és ezért egyre több a munkanélküli, akik egyre kevesebbet vásárolnak és ezért egyre kevesebb ÁFA-t fizetnek. És ezért egyre kevesebb a normális cég, akik egyre kevesebb embert alkalmaznak és egyre kevesebb adót fizetnek és ezért van egyre kevesebb pénz a szociális juttatásokra, és ezért jönnek a munkatáborok.

Én csak akkor adok majd munkát, ha:

  1. Kirúghatlak, ha akarlak.
  2. Ha az ÁFA legalább 20 százalékra (de inkább 15-re) csökken.
  3. Ha az állam a legális fizetéseknek "csak" 30 százalékát veszi majd el.
  4. Ha nem büntetik a több fizetést magasabb arányú elvonással.
  5. Ha nem a cégeket, hanem az illegális munkavállalókat üldözik.

Amíg ezek nem változnak, tőlem nem kapsz munkát, az hétszentség. Amíg az állam mindenben a korrupciónak kedvez, nem vállalkozok semmire és nem adok munkát senkinek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2011. augusztus 19. 13:15
Sem arra nem válaszoltál, hogy mikor "nem jött be" szerinted a vagyoni típusú adózás Magyarországon, sem arra, hogy ilyen adók viszonylag alacsony mértéke miért lenne "elrettentő" hatású. Főleg, ha az egyszemélyes vállalkozások mentesülnének alóla és a kisvállalkozásoknak is az átlagosnál alacsonyabb lenne a szintje. Szóval szerintem nincs igazad. Semmi alapja (logikus érv, tény) nincs az állításaidnak, ilyesmit nem írtál. Így győztesen maradt állva a javaslatom, hogy vagyoni típusú adókra lenne szükség, és az adózók körének szélesítésével ezek szintje viszonylag alacsony lehetne és a kisvállalkozásokat is lehetne támogatni ilyen módon.
Muttimi
2011. augusztus 18. 19:00
"Amíg ezek nem változnak, tőlem nem kapsz munkát, az hétszentség. Amíg az állam mindenben a korrupciónak kedvez, nem vállalkozok semmire és nem adok munkát senkinek.” Jó, kedves Andor, akkor majd, ha a csillagok állása olyan lesz amilyenre vágysz, indíts el jó ötlettel és az igényeket okosan eltalálva egy vállalkozást, szerezz jó hírnevet magadnak, építs ki és futtass fel egy ügyfélkört, és akkor, majd akkor, ha már a vállalkozásod felépítésébe rengeteg időt, energiát és munkát fektettél, visszatérhetünk a kérdésre. Addig NEM IS TUDSZ munkát adni senkinek. Ja, hogy még nem tartunk itt. Értem. DE AKKOR MIRŐL IS BESZÉLÜNK?
budapesti
2011. augusztus 18. 18:25
Valójában a munkavállalókat illegálisan foglalkoztató fekete vállalkozók feljelentését jutalmazni kellene azzal, hogy amennyiben igaznak bizonyul a vád, akkor nemcsak lecsukják őket, hanem minden vagyonukat megkapja az anonimitást élvező feljelentő. A másik meg az, hogy nem a vállalkozók jövedelmét és nyereségét kéne megadóztatni - mert azt elég könnyű eldugni -, hanem a termelőeszközeit, gépkocsiját, ingatlanját. Ezek pedig a feketén dolgoztatóknak is vannak. Így kiszélesedne az adóalap és csökkenhetne az elvonás átlagos mértéke. Pláne, ha ezt mindenkire kiterjesztenék, így a nyugdíjasokra és munkanélküliekre is. Persze kéne az államnak valamilyen nagy szervezetet létrehoznia, ami kezelné a gépkocsik és ingatlanok kereskedelmét, hogy nehogy lefelé menő spirál alakuljon ki ezek árait illetően. A vállalkozók helyzetét az adóalap kiszélesítésén kívül még úgy lehetne javítani, hogy az egyszemélyes vállalkozások esetében egyszerűen el kéne törölni minden adójukat, ami ezzel összefügghet (pl. ingatlannal, gépkocsival, eszközzel kapcsolatban is). Ugyanis ezek jó része valójában "alvállalkozóként" egyszerűen csak kizsákmányolt munkavállaló. A néhány főt foglalkoztató kisvállalkozóknak nagyon alacsony lenne az adója úgy, hogy alacsonyabb legyen az átlagos terhelésük, mint jelenleg. Nem egykulcsos, hanem kifejezetten sokkulcsos adó kéne. Az alacsony kulcs lassan, enyhén nőne a vállalkozás létszámával és élettartamával arányosan. Az adóteher javát a nagyvállalkozások, nagyvállalatok fizetnék, de az adóalap kiszélesedése miatt ez nem lenne lényegesen több, mint jelenleg. Ha emiatt leállna a "plázavilág" terjeszkedése, az csak jó. Legalább nem lehetne olyan szemét módon kihasználni a mezőgazdasági kistermelőket, mint eddig. Az államnak egyébként valamilyen országos szállító és kereskedelmi vállalatot létre hozva amennyire csak lehet, ki kéne iktatnia a mezőgazdasági kereskedelemből a közvetítői láncot, hogy ezzel a kistermelőkön segítsen.
budapesti
2011. augusztus 18. 18:23
Ennek a mocskos szájú fickónak, Jakab Andornak szinte mindenben szinte igaza van. Igaza van. Ezért van az, hogy a nők 100%-a és az 57-62 éves férfiak 100%-a munkanélküli. Ezért van az, hogy Hollandiában és Svédországban kétszer akkora a munkanélküliség, mint Írországban és Portugáliában... Szóval persze nem így van, a fentiekből egy szó sem igaz. Nemcsak az elvonás mértéke nem függ össze a munkanélküliséggel. Az is irreális, hogy ő 200 ezer nettót fizetne az alkalmazottainak (mert különben nem dolgoznak rendesen). Ma az emberek zöme ez alatt keres. Szóval itt is szándékoltan hamis a példázat. Azt, hogy mekkora a fekete gazdaság aránya, pontosan senki nem tudja, úgyhogy lehet találgatni. Ez egy kedvező helyzet olyannak, aki demagóg érvelést igyekszik elfogadtatni. Az mindenesetre valószínű, hogy annyira azért nem kiterjedt, hogy ennyire komoly konkurenciát jelentsen (3 ezer kontra 12 ezer forint összevetése). Ha pedig a feketén foglalkoztatókról még ő is feltételezi, hogy rossz munkát végző kontárokat dolgoztatnak, akkor az lenne a logikus következtetés, hogy a fekete vállalkozókat sokkal inkább üldözni kell, mint eddig, nem pedig az, hogy "igazítsuk az ő szemét mentalitásukhoz a jogi szabályozást, hogy a többi vállalkozó is olyan lehessen, mint ők - mind a fogyasztók, mind a munkavállalók kárára". Az ő írása ugyanis ezt sugallja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!