Pedofil papok és hippik

2011. július 28. 09:31

A Szentszék és Írország között most kirobbant konfliktus azt bizonyítja, hogy a Vatikán módszerei mit sem változtak.

2011. július 28. 09:31
Seres Attila
NOL

„Olvasom a katolikus egyház által megrendelt tanulmányban, hogy a papok pedofil kapcsolatai főleg a 60-as 70-es évek laza erkölcsi viszonyai közt burjánoztak.

A hippikorszak volt az egyházi pedofilia virágkora, írják, ami úgy is érthető, hogy a hippik miatt lettek gyermekek megrontóivá a papok. Áldozatok ők is, nem bűnösök.

Nem hiszek a szememnek. Ha nem az elmúlt fél évszázad legátfogóbb kutatását tartanám a kezemben, fércmunkának, pamfletnek gondolnám. Ebben a témában ilyet nem írhat le más, csak aki kárt akar okozni az egyháznak. De nem. A tanulmány szégyenletesen valós. Hosszasan győzködi olvasóit, hogy »szó sincs szexuális eltévelyedési krízisről, s a probléma tulajdonképpen idejétmúlt«, mert egybevág azzal a társadalmi devienciával, amely a hatvanas és a hetvenes éveket jellemezte, de ma már csak elvétve fordul elő gyermekrontás.

Ami ugyanolyan hazugság, képmutatás, mint az egyháznak az a szándéka, amellyel évtizedeken keresztül akadályozta a pedofil ügyek nyilvánosságra kerülését. A Szentszék és a »legkatolikusabb« állam, Írország között most kirobbant konfliktus azt bizonyítja, hogy a Vatikán módszerei mit sem változtak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. július 28. 10:26
Nem akarom mentegetni a katkó egyház fekete bárányait, de vajon mit szólna Seres úr, ha hasonló logika és tények mentén "Pedofil rabbik és libsik" címmel közölne mondjuk az MNO egy cikket?
Nagytestver
2011. július 28. 10:25
A Vatikán egy politikai kém- és bűnszervezet.
Csomorkany
2011. július 28. 10:24
Mondjuk ha egyszer hazarendelték az írországi nunciust, akkor nyilván nem önmagában a magyar újságíró a hülye, hanem van ügy. Viszont a magyar cikkből az ügyről túl sokat nem tudunk meg. Pl. az a pápa, aki az elmúlt években különösen éppen Írországban meglehetősen kőkeményen elítélő volt a saját papjaival a pedofil ügyek kapcsán, mitől lett hirtelen fekete bárány? A vatikáni politika változott meg, vagy az írországi? Saját gyanúm, hogy Írország mostanában az adósságválságról világhíres, és a vezetői úgy gondolták, kellene egy másik ügy a közvélemény tematizálására. De ez tényleg csak a gyanúm. A cikkből semmi nem derül ki.
Göbbels
2011. július 28. 10:16
A legnagyobb pozícióharc egyházon belül van, még az intézményekben is! Ott vannak megerőszakolt gyerekek, apácák, papnövendékek, tartós párkapcsolatban élők, eltitkolt gyerekek (unokaöccsök!). És akkor még csak a nemi erkölcs elleni bűncselekményekről, pontosabban bűnökről van szó. De kérdezhetnénk, hogy hova tűnt az az ázsiai érsek, aki nyilvánosan megnősült, majd kihallgatásra berendelték Rómába. A felesége (özvegye) többször tiltakozott, éhségsztrájkolt, de semmi! A legbűnösebb ördögök próbálnak mindenkit erkölcsre tanítani!!! Persze az emberevő amerikai rabbi sem semmi (úgy szeretlek, majd megeszlek!!)!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!