Legalább a lehetőségeken belül…

2011. július 13. 16:36

Lehet fanyalogni sok mindenen. Az ellenzék meg is teszi. Az a dolga.

2011. július 13. 16:36

„Lehet fanyalogni sok mindenen. Az ellenzék meg is teszi. Az a dolga. A politika azonban a lehetőségek művészete. Túl a kommunikáció lehetőségein.

Ebben a borzalmas nyári melegben, itt a hűvös szobában mégis azon tűnődöm, megtörténik-e, megtörténhet-e a változás. Van-e lehetőség rá?

Meg lehet-e mozdítani a 48 százaléknyi inaktívat? Rá tudnak majd találni a munka értelmére? Törvények ezt nem rendelhetik el.

Meg lehet-e állítani a demográfiai süllyedést, így lassan nem csak a jövőnket, hanem a mindennapjainkat is felemésztő kataklizma árnyékában? Rálelhetnek-e azok a család és a nagy család értékére, akik ma egyedül nyaralnak külhonban és nem merik vállalni az élettel járó árat – sem anyagi, sem lelki értelemben? Erről sem lehet törvényt hozni.

Szóval a változásnak a lelkekben kell végbemennie. És erről meg aztán végképp nem lehet törvényt hozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feketestucni
2011. július 14. 09:55
Nagyon is lehet a lelkekre hatni tv.-kel. 60, 80 évvel ezelött egy ufo megjelent és megváltoztatta a lelkeket? Frászt! Olyan vezetésünk volt amiben nem volt tartás, csak félelmükben fogadtak szót az emberek nem voltak jó példák, jó vezetők. Így meg lehet nézni ma egy multinál nagyobb fegyelem van mint egy állami cégnél. Rendre van szükség ahhoz pedig tv.-ek is szükségesek. Pl: kevesebb családbomlasztó műsort engedni, Nagyobb védelmet a családosoknak a munkahelyén, Büntetni bizonyos mérték felett a véralkohol szintet, Alanyi jogon üdültetni a népet külföldön hogy legyen valami rálátása más népekre. Most csak ennyi jutott eszembe. :D
MOPO3OB
2011. július 13. 23:16
Mostanra a Gondola és a Heti válasz teljesen ketté vált?
kukagyerek
2011. július 13. 17:13
A választási ígérgetésekkor nem arról volt szó , hogy ha a lehetőségek engedik..., hanem például arról, hogy két hét alatt rendet teszünk, meg hogy, segítünk a devizahiteleseken stb. Mocskos átverés történt!
sine ira et studio
2011. július 13. 16:51
A változás csak a kényszer által történhet meg, mint mindig a történelemben. Persze, nem szükségszerű mindenkinek szenvedni. Az okos például magától változik, és túléli ezt a kataklizmát olyan módszerekkel, melyek a múltban MINDIG beváltak, és ezután is be fognak. Olyasmi ez, mint valami konzervatív forradalom, ami persze ellentmondás, de a kor butasága azt hozza, hogy a régi megbecsült forradalmian új lehet. Szép napot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!