Ki lájkolja Rupert Murdochot?

2011. július 25. 13:58

A közösségimédia-tartalom kontrollálhatatlan - nem úgy, mint többé-kevésbé a korrupcióval átitatott politikai vagy gazdasági élet.

2011. július 25. 13:58
Katona Éva
Komment

Ha Murdoch ügyesebben jelen lett volna az interneten, most nem kellene szembenéznie médiabirodalmának teljes összeomlásával, de legalábbis hatékonyabban tudna kármenteni. Sőt: ha valóban ismerné a közösségi média természetét (vagy van valaki a közeli stábjában, aki igen, és akire hallgat), talán el sem jutnak idáig a dolgok. A közösségimédia-tartalom ugyanis kontrollálhatatlan - nem úgy, mint többé-kevésbé a korrupcióval átitatott politikai vagy gazdasági élet. A lehallgatási botrány fejlődéstörténete is erről szolgáltathatott számára tanulságos leckét. (...)

Murdoch egészen eddig a tömegek hőse volt azzal, hogy nap mint nap szolgáltatta a mainstream-igényeket kielégítő - és ezt a szükségletet újra- meg újratermelő - bulvár tartalmat. Az egyébként egy ausztrál felső osztálybéli családból származó üzletember a bulvárolvasók szemében autentikus tudott maradni, olvasói elhitték neki, hogy közülük való. Azzal azonban, hogy fény derült a lehallgatásokra, arra, hogy rendszeresen átlagos brit állampolgárokat is lehallgatott, éppen ennek a közösségnek a tagjai érezték megcsalatva magukat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2011. július 25. 19:14
Tisztelt Olvasó! Kérem Önt, hogy ne használja ezt a lájkolni nevű idétlenséget. Én úgy látom, elvégzik ma a középiskolát úgy, hogy nem hallanak a nyelvújítás koráról semmit. Sőt Herderről sem! I.Ferenc idejéből: „… alkalmas-e magyar nyelv, hogy a közigazgatás, az ipar, a kereskedelem új fogalmait kifejezze…” ( Azt akarták igazolni, hogy NEM. „…Úgy tűnt fel, hogy a magyar nyelv a lenézett parasztok nyelvévé korcsosul…” Széchenyi István: „…ha feláll egy intézet, amely a magyar nyelvet kifejtse, mely avval segítse elő honosainknak magyar neveltetését, jószágomnak egy évi jövedelmét föláldozom reá!” Széchenyi István: „…Senki ember ne akarja elpusztítani egy nemzet nyelvét …” „… a nép számára… olyan nyelven kell írva lenni, hogy azt megérthesse…” Herder:”…századok múltán talán már a nyelvüket is alig lehet felfedezni…”
narmer
2011. július 25. 18:17
Ezeken már csak röhögni lehet. DSK egy szentéletű papnövendék, Murdoch meg egy ügyetlenke reszkető kezű dandy. Hogy sikerül a botrányok után két nappal elkezdeni a szerecsen, bocs az afroamerikai négerek mosdatását azt csak ilyen lelkülettel lehet megmagyarázni..
Krupp Skya
2011. július 25. 15:06
Gyurcsány is hitte egy darabig, hogy közülünk való , de aztán rájött hogy nem. :)
drieno
2011. július 25. 14:55
hagyjuk már a mordechai mosdatást pofátlanul feltörték fű fa mobilját, még a rendőrséget is félrevezették, amikor a meggyilkolt lány mobiljára érkező üzeneteket törölték, mindenki azt hitte, életben van, hiszen törli az üzeneteket... ez azért fényévekre van a véleményszabadságtól, meg az objektív hírszolgáltatástól a nagy testvér a mordechai meg a bandája, bárkit bármikor lehallgatnak, tönkretesznek lassan állhatunk vissza a postagalambra, amíg rá nem jönnek, mit használunk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!