Tárgyalnak

2011. június 03. 09:24

Már nem csupán a szerzett jogok védelméről van szó, hanem sokkal inkább hatalmi-politikai játszmáról.

2011. június 03. 09:24
Torkos Matild
MNO

„Mi magunk mélységesen együtt tudunk érezni a botrányosan alacsony bérért dolgozó tűzoltókkal, nővérekkel, orvosokkal, óvónőkkel, tanítókkal, mérnökökkel, hegesztőkkel, takarítónőkkel, a végkielégítéssel vagy anélkül – mindenféle indokolás híján – kirúgottakkal. Egyedül a rendőrökkel szemben táplálunk kevés együttérzésfélét. A híradásoknak köszönhetően a saját szemünkkel láthattuk, hogy a rend őrei közül néhányan miként süllyednek le a csőcselék szintjére a saját tüntetéseiken. A szónokaik és táblára felírt szövegeik egyre nyilvánvalóbbá tették, hogy itt már nem csupán a szerzett jogaik védelméről van szó, hanem sokkal inkább hatalmi-politikai játszmáról. A rendőrök szerzett kiváltsága az extrémnek tekinthető korkedvezményes nyugdíjkorhatárra szinte semmilyen társadalmi támogatottsággal nem rendelkezik. Sőt, a tüntetéseknek köszönhetően vált közismertté az a tény, hogy a társadalom egy csoportja olyan különleges bánásmódban részesült eddig, amilyenekre talán csak igazi rendőrállamokban van példa. Éppen ezért, itt most nem is a szerzett jogok visszavételéről kell beszélni, hanem sokkal inkább a közszférában felborult társadalmi igazságosság helyreállításáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2011. június 03. 21:19
Szóval azért ehhez pofa kell, amit Orbán csinál. Ez nem választási ígéret volt? http://www.htfsz.hu/downloads/orban.pdf Ennek az embernek nem támad hányingere mikor reggel meglátja magát a tükörben?
Jancsipapa
2011. június 03. 19:24
Ez az Orbán kormány legnagyobb támogatottságot élvező intézkedése.Semmiképp sem szabad engedni nekik.Láttatok már hatvankét éves postást,ácsot,sofőrt,hentest,esztergályost,lakatost, takarítónőt,stb... Bármelyik összemérhető a rendőri munkával.
bmucsai
2011. június 03. 13:05
Ha sokat verik a nyálukat, a FIDESZ rákényszerül egy új rendvédelmi szervezet ( a csendőrség ) megalakítására. A rendőrség, a MÁV, a BKV a szocializmusból itt maradt hatékonytalan, használhatatlan szervezetek. Oriási hierarchiákkal, korrupt döntésképtelen zsarolható vezetőkkel. A rendszerváltás nem oldható meg a szervezet alapoktól történő újraépítése nélkül.
Google
2011. június 03. 10:09
Igaza van Kónyának: nem álltak át az ellenséghez. Maradtak ahol voltak, Gyurcsányék mellett. Most is kéjesen oszlatnának fel bármilyen fideszes összejövetelt - ez a mi rendőrségünk credo-ja. Még ma is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!