Minden képzeletet felülmúlóan

2011. június 03. 12:57

A bizonytalanabb helyzetű rétegek tagjai a „minden képzeletet felülmúlóan nagy” közmunka-programoknál, például az Orbán-piramis építésénél kaphatnának feladatot.

2011. június 03. 12:57
Váncsa István
ÉS

„Nyitva marad viszont a kérdés, hogy az ugyancsak korengedménnyel nyugdíjazott balett-táncosokkal mi történjék, szerencsére azonban korábban volt a Nemzeti Ügyek Kormányának egy másik ötlete is, ami a közmunkákkal függött össze. »Nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunka-programokat fogunk indítani«, mondta a miniszterelnök szóvivője két héttel ezelőtt. Szívderítő gondolat, még akkor is, ha Bokros Lajos a legutóbbi nyilatkozatában akként vélekedik, hogy közmunkával nem lehet fenntartható, versenyképes termékeket előállító, a költségvetésnek adójövedelmet eredményező munkahelyeket teremteni, vagyis a közmunka viszi a pénzt, ahelyett, hogy hozná. Ez nyilván így igaz, viszont magától a miniszterelnöktől tudjuk, hogy nálunk a polgári jobboldal feladata fenntartani a szövetséget a polgári középosztály és a bizonytalanabb helyzetű társadalmi rétegek között, egyebek között oly módon (ezt már mi tesszük hozzá), hogy a bizonytalanabb helyzetű társadalmi rétegek tagjai a »minden képzeletet felülmúlóan nagy« közmunka-programoknál, például az Orbán-piramis építésénél kaphatnának képességeiknek megfelelő feladatot. A rendvédelmi szervektől korkedvezménnyel nyugdíjazott, de járni még tudó alattvalókból pedig egyenruhás munkafelügyelő leend - ezt nem mi találjuk ki, hanem a kormány ígérte -, az ő dolguk lesz a bizonytalanabb helyzetű társadalmi rétegek tagjait serény munkára ösztönözni, a részleteket lásd Madáchnál az egyiptomi színben. Azt is látnunk kell, hogy ez a project az Erzsébet téri Orbán-gödörhöz képest mindenképp óriási előrelépést jelentene, arról nem is szólva, hogy a kormányunk világképének korszerű, innovatív és jövőorientált voltát kellő szemléletességgel illusztrálná. Valószínű ugyan hogy a szerzett jogok visszamenőleges elvétele már az egyiptomi Óbirodalom idején se számított igazán komilfónak, de francba a részletekkel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
okosabb
2011. június 05. 11:53
VIGYÁZAT A NAGY TESTVÉR figyel
Pityu
2011. június 05. 09:51
Pistikém, vedd észre, hogy eljárt az idő feletted. Az agyad helyén fekália bűzlik, a ronda pofádból meg hányadék gondolatok csobognak a rémült hallgatóid felé. Nem kellene befejezned a szerepléseidet? Nézz a tükörbe cimbora. Rémisztő a látvány, megszólalás nélkül is. Fogadd meg a tanácsom: húzz a TV képernyőjéről jó messzire, a sok gyalázkodás helyett inkább pihend ki a túl hosszúra nyúlt életed. Otthon. Ne a szemünk előtt!
torresG4
2011. június 05. 01:44
ez a váncsa nevű hajléktalan külsővel rendelkező ballib szellemi potentát, megélhetési médiamunkás, nyolcadik gyertya a heti hetes menórán......egy igazi balfasz...a máltai szolgálat hajléktalanmentői egyszer elkapják az utcán és erőszakkal megteáztatják....garantálom!
okosabb
2011. június 04. 22:06
a Váncsának legalább van humoza A Kedves Vezetőnk csaj egy polyáca látni lehetett a TV 2-n nyomta a kábtósemmi dumát mint a szíjfyártó , hohy a tüntetök velünk vannak - hihetetlen idiózák tel jesen hülyének nézik a Zembereket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!