Kínai korpa

2011. június 27. 07:25

Orbán egymilliárd euróért, vagyis hatalmának biztosítékaiért hajlandó bekorpázni a haját a kamerák előtt.

2011. június 27. 07:25
Andrassew Iván
Népszava

„Értjük, mindenki érti, repülőtérért, hogy Orbán egymilliárd euróért, logisztikai támaszpontért, repülőtérért, gyorsvasútért, termelő üzemekért, vagyis hatalmának biztosítékaiért hajlandó bekorpázni a haját a kamerák előtt.

Na de az azért mégiscsak gusztustalan, hogy a nálunk békességben és tisztességben élő tibetieket berendelik ellenőrzésre a Hivatalba, és sunyi módon ott is tartják őket, hogy ne tudjanak arrafelé mutatkozni, amerre Ven Csia-pao mozog. Ráadásul rendőrökkel tibeti zászlót tapostat a hatalom.

Azt is meg lehetett volna tenni, hogy behívják a tibetieket, és megkérik őket, hogy most az egyszer ne balhézzanak, vagy ha igen, nagyon csöndesen és nagyon a háttérben. Mert értsék meg: rettenetesen nagy szükségünk van a kínai pénzre, és nincs más választásunk, mint velük szövetkezni. Illő tisztelettel kérjük, ne rontsák az üzletünket. Egészen biztos vagyok abban, hogy megértették volna. Többet tudnak a bocsánatos hitványságról, mint azt Orbán gondolja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2011. június 27. 12:23
Előemberünk még a régi jó bolsevik forgatókönyv szerint gondolkodik. Ausztria hülyére kereste magát rajtunk, mert vezérbunkóink segge csak a Mercédeszben tudott megpihenni, de az NSZK-t nem ismertük el, ezért a sógoroktól vettünk tisztes felárral Nyugat Német termékeket. Egyébként innen Angliába, majd Merkelhez megy a kínai miniszterelnök és fogadhatunk, hogy ők sem hozzák szóba sem Tibet, sem a hazai demokrácia ügyét. Amúgy a korpa a te mocskos fejeden tenyészik szoros barátságban a tetűvel.
allover
2011. június 27. 12:10
Koszmók! Mosdózz meg és kussolj, a fajtáddal foglalkozz! Nagyokos, rendelésre főmegmondó!
NoCsak
2011. június 27. 11:43
Azok kifogásolják a kínai kapcsolatot akik 20 évvel ezelőtt az orosz kapcsolatoknak tapsoltak? Okostojások akkor jobb volt? A világháborús hadisarcot sokszorosan vették vissza tőlünk! 46 hosszú évig!!!!! Az Eu meg csak ott segít, ahol marha nagy nagy a haszna és többet fizetünk vissza mint amit kapunk! Az országnak az évi kb 250 milliárdon kívül, a követelmények miatt legalább 8000 milliárdba került azt Euba lépes! Akkor? Mit kértek a kínaiak tőlünk?
Merlin
2011. június 27. 11:33
Azért jó lenne tudni, hogy az eladott államkötvényekkel mennyire adósította el orbán már az országot harminc évre, közel 8 %-os kamattal. Az alábbit másoltam, nem saját kútfő: legfrissebb hír, hogy Viktor eladja nekik – néhány vitézkötés közbeiktatásával – a frissen elkeresztelt Liszt Ferihegyet, de lehet, még a Malév is a kínaiaké lesz és a repülőtérhez vezető gyorsvasút is kínai beruházásban épül. Kicsit nekem ugyan furcsa, hogy a nagy nemzetieskedés és multiellenesség után most teljesen rendben levő dolog a nemzeti repülőtérben és a nemzeti légiközlekedési vállalatban levő magyar tulajdonrészt elkótyavetyélni, nem is szólva arról, ha ezt Gyurcsány csinálja, akkor már zengene az ég is a magyar kuliról, aki a riksában ülő dúsgazdag kínai komcsit fogja húzni Pécstől az elnyomott Tibetben emberi életek árán felépített luxusnyaralójáig… És érdekes lenne tudni, hogy milyen kedvezményeket ad a magyar állam ezekhez a beruházásokhoz, mert én már hallottam cigány vagyonőrről, zsidó bányászról, skót jótékonysági egyesületről, sőt, két egymással egyetértő magyarról is, de olyan üzletről még soha, ahol a kínai résztvevő rosszul járt volna…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!