Ingyenrendőr nincs

2011. június 06. 11:57

Ha a szerződést egyoldalúan módosítja a kormány, akkor nemcsak mérgesek lesznek a rendőrök, de a gyerekeiket is lebeszélik a pályáról.

2011. június 06. 11:57
Tóta W. Árpád
w

„A korai nyugdíj nem olyanféle jog, mint a vallásszabadság, ami minden körülmények között, örökkön örökké jár. Inkább olyan, mint a cégautó, amit le lehet költségelni, és ugyanakkor vonzóbbá teszi az állásajánlatot. Ha a cégautó már nem akkora buli, akkor valami mást kell helyette ajánlani ahhoz, hogy a megfelelő embert megtalálja és megtartsa a munkaadó. A legtisztább minden susmus és félrekönyvelés nélkül emelni a fizetését. Vagy legalább a kilátást fenntartani, megteremteni a lehetőséget, hogy az ügyesebb többet keressen, mint a rosszabb. Ha a szerződést ennyire egyoldalúan módosítja a kormány, akkor nemcsak mérgesek lesznek a rendőrök, de a gyerekeiket is lebeszélik a pályáról. Arról nem is szólva, hogy esetleg áthárítják a költségeket a fogyasztókra.
 
Száztízezer forint ugyanis, lássuk be, elég sovány ajánlat annak, aki jogot tanult ember, sőt a jogot adott esetben fizikailag, fegyverrel érvényesíti, annak minden felelősségével. Veszélyesen közel van a minimálbérhez, amit bárkinek kötelező kifizetni bármilyen munkáért. A rendőr, az nem bárki, hanem valaki. Túl sokat bízunk rá ahhoz, hogy ne fizessük meg. Vagy túl sok rendet akarunk ennyi pénzért, ahogyan túl sok szárnyvonalat, kórházat és iskolát. Lehet, hogy az a dolgok rendje, hogy a rendvédelmiek egy része leszerel, és a munkáját a továbbiakban prémium szolgáltatásként, Közbiztonság+ előfizetéssel veheti igénybe, akinek futja rá.
 
A tiltakozásnak ugyanakkor van a mostaninál eredményesebb, kulturált, és immanensen becsületes módja. Ezt a Magyar Rezidensszövetség mutatta be, füstbombák és hasonlók mellőzésével. Ők azt üzenték, hogy ha nem fizetik meg őket, akkor tömegesen lépnek le. Hiába a nyivákolás, ezt nyugodtan megtehetik, a magyar orvos elvándorlása ugyanolyan természetes jelenség, mint az, hogy kínai játékot veszünk a gyereknek. Pontosan ugyanaz a globális versenyképesség játszik itt, amire Orbán (és Bokros, és Gyurcsány, és Kóka) hivatkozott a megszorítás indoklásául.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
littlesys
2011. június 07. 07:23
Van megoldás!!!!!!!! Mindenki menjen nyugdíjba 40 éves korban!
torresG4
2011. június 06. 21:35
amíg a rendőrök nem tudják, hogy mi a dolguk akkor, amikor szidalmazzák, leköpik, lökdösik,életveszélyesen fenyegetik, pofon ütik, az autójukat megrongálják, miközben az oldalukon ott a fegyver, addig ne várják , hogy a lakosság megbecsülje őket, mert arról van szó ebben a történetben, hogy az állampolgárokat sem, de még saját magukat sem tudják megvédeni........ez a magyar rendőrség szakmailag és morálisan is egy nagy fos, értelmetlen a létezésük. az embereknek biztosítani kell a fegyvertartás lehetőségét, hogy megvédhessék életüket és vagyontárgyaikat, a fakabátokat meg szélnek kell ereszteni....
soelmo
2011. június 06. 20:43
A zászlótaposó, aljas undorító barmok ugyan ingyen is lőttek volna a tömegbe, de hát azért kaptak is érte némi pénzt, mert hisz nincs ingyenrendőr.
Réka
2011. június 06. 20:25
Bohóc-forradalom? Röhögni kell!!!!!!!! Ha,-ha,-ha. Belügyminiszter Úr! Mi C I V I L E K majd biztositjuk a bohócok békés tüntetését. Nagyon kérem engedélyezze, garantáljuk hogy rend lesz. Lehet, hogy mi is egy kicsit törlesztünk 2006. -ból, mert azzal még adós a N É P. Kicsit összerugdossuk öket, a demokráciához ez hozzá tartozik. Rám számíthat miniszter úr, bár én nem vagyok sértett, mert nem voltam ott, de láttam a TV-ben. Ugy éltem meg, hogy engem is megrugdostak, mint magyar embert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!