Bohócforradalmárok

2011. június 08. 07:18

Európában szinte sehol nem élveznek a rendvédelmi dolgozók magyar kollégáikhoz hasonló kiváltságokat.

2011. június 08. 07:18
Torkos Matild
MNO

„A rend védelmére felesküdött egyenruhás fegyveres testület tagjaitól az emberek többsége más stílust várt volna el. Sem követeléseik tartalma, sem formája nem keltett együttérzést. Jellemzően a társadalom túlnyomó többsége nem az ő pártjukon van. Egyöntetűen elutasítja azokat a kiváltságokat, amelyek a rendvédelmi dolgozókat a kedvezményes nyugdíjkorhatár jogcímén megillették. A Századvég Alapítvány felmérése szerint a megkérdezettek több mint kétharmada tartja igazságtalannak a kiváltságosok kedvezményeit, még a baloldali szavazók hatvan százaléka szerint is változtatni kell ezen a helyzeten.

A tüntetőknek el kellene gondolkodniuk azon, hogy ebben a kérdésben a jobb- és baloldali tábor között meglévő politikai nézetkülönbségek ellenére feltűnően nagy az egyetértés, azaz komoly társadalmi támogatottság áll a kormányzati törekvés mögött. Magyarán semmi oka a kormánynak a meghátrálásra, hiszen a nép akaratát hajtják végre. Figyelemre méltó, hogy Európában szinte sehol nem élveznek a rendvédelmi dolgozók magyar kollégáikhoz hasonló kiváltságokat. Németországban például hatvanéves korukban vonulhatnak nyugdíjba, néhány országban pedig, ahol ezt korábban megtehetik, a rendes nyugdíjnak csak a töredékét kapják ellátásként.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csenge
2011. június 08. 19:24
A visszamenőleges hatály tényleg nem látszik elegánsnak, de ha nem alkalmaznák, akkor ez a probléma 25-30 év múlva oldódna meg. Ráadásul nem az utcára teszik őket, hanem visszamehetnek dolgozni, vagy ha mégsem, adóznak a járuléknak átnevezett nyugdíj után. Alapjában még ez sem igazságtalan, mert a volt fizetésükhez képest nem max.72 százalék nyugdíjat kapják, mint a többi halandó, hanem 100, esetenként annál is több százalékot. Egyébként több millió ember él e kis hazában, aki úgy kezdte az életpályáját, hogy 55, ill., 60 éves korában fog nyugdíjba menni, aztán mi lett belőle? Érdekes, a ténylegesen egészségkárosodott rokkantnyugdíjasok jövőjéről, bár ők vannak többségben a lógosokkal szemben, nem gondoskodik ilyen nagyvonalúan a kormány, igaz, ezeknek semmilyen fegyver nincs a kezükben.
itstrue
2011. június 08. 12:53
A SOK CSÚSZTATÁS ÉS HAZUGSÁG MIATT AMI A CIKKBEN SZEREPEL FEL KELL JELENTENI!! 1. Mo-n is 62 év - 5 év volt eddig a nyugdíjkorhatár. 2. 25 év szolgálati idő után 60% nyugdíjjal lehetett elmenni. 3. Súlyos egészségkárosodás után, amivel önhibáján kívül fegyveres szolgálatra alkalmatlanra válik egy felelős, komoly orvos bizottság kimondhatta a döntést, ezzel 100% szolgálati nyugdíj járt. EZEKET MATILDKA ELFELEJTETTE BELEÍRNI.
OmegaMale
2011. június 08. 10:29
Ha ennyire kemény meló a zsernyákoké, akkor az adófizetők inkább fizetnének a jobb munkakörülmények megteremtéséért, mint olyan 50 év alatti arcok nyugdíjáért, akik csak a korai nyugdíj miatt mentek rendőrnek. Fel kell tenni a kérdés, hogy a szolgálat vagy a nem-szolgálat motiválja-e őket. Hogy nem értenek máshoz? bocs, ezt az érvet kitől fogadták el eddig, akinek válság miatt szűnt meg állása??? Sokan közlülük erre a kérdésre érdekes módon tudtak válaszolni? A rendőrszakközepes évek is a szolgálati időbe tartoznak, így lesz valakinek 40 évesen 25 év szolgálati ideje, nem számolva a spéci szorzókkal. mondjatok bárki mást, aki kitanult egy bámilyen más szakmát ahol ez így van (olyan szakmát, ami a piacról él)! Azért van miből visszavenni arcból kifolyólag, nem? Ha a rendőröknek ilyen nehéz a dolga (bár én még rendőrt futni nem láttam, se olyat, aki nála nem gyengébbel szemben hatásosan fellépett volna :D), akkor tessék nekik jobb autót, fegyvert, látszámot mindent satöbit intézni.A járőrnek legyen jobb felszerelése és merje is használni, ne csak igazoltatott emberkékkel legyen olyan keménycsávó. Kapjon több pénzt és ne szarjon bele, ha még látom, hogy ott fut, aki ellopta a tárcámat. Legyen segítőkész (több rendőrtől hallottam, amikor pl. segítséget kérő autóst hajta el azzal, hogy 'nem az én dolgom, ha elromlott a kocsi, tüntesse el az útról' :S kösz haver, felnézünk Rád, számíthatsz a társadalmi szolidarításunkra, ha a nyugdíjat mellett fogsz tüntetni). Szóval munkáért kapjanak több pénzt és jobb körülményeket, cserébe dolgozzanak meg a pénzért. Sztem van egy rakás munkanélküli akinek ilyen feltételekkel simán lenne rendőr!!!! További költői kérdésem: hallottam, hogy valahol egy határátkelőhely közeli város mellett a nyugdíjas rendvéldemisek egész napos félpályás útlezárást tartanak. Ezek szerint fizikai állóképességben, kitartásban valamit mégis sikerült átmenteni a kemény szolgálati évektől megnyomorodott uraknak és hölgyeknek... WTF ???
Csigorin
2011. június 08. 10:26
Amellett hogy a mondanivaloval egyetertek ehhez azert hozzaszolnek: "Németországban például hatvanéves korukban vonulhatnak nyugdíjba, néhány országban pedig, ahol ezt korábban megtehetik, a rendes nyugdíjnak csak a töredékét kapják ellátásként." pro primo az a nyugdijtoredek is vagy otszorannyi mint ami itten nalunk a teljes nyugdij. pro secundo, addig meg fizetest adnak nem valami nyomorusagos alamizsnat mint nalunk. mikozben az arak mar alacsonyabbak nyugaton mint Mo-n.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!