A többség változást akar

2011. június 29. 08:46

Hatalmas szembeszéllel kellett megküzdeni. És ebben a szembeszélben nyolcezer tag mégis elment szavazni.

2011. június 29. 08:46
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Nem kétséges: értelmezési csata fog kezdődni a pártszavazás eredményéről. A vezetés, amely szembement a pártszavazással, a kongresszus, amely le akarta magáról rázni a pártszavazás kötelezettségét, azt fogja sulykolni, hogy nem mentek el elegen, ezért nem érvényes szavazás. Értem én, futnak a pénzük után.

De azért pár megjegyzés idekívánkozik.

Van egy párt, amelynek jó, ha harmada, negyede mozdítható. Ez a tagság azt tapasztalja, hogy teljes elnöksége, vezetőinek túlnyomó többsége ellenségesen tekint a tagság megkérdezésére. Úton-útfélen elmondja, hogy rosszak a kérdések, hogy nem időszerű a szavazás. A tagság érti, hogy távol akarják tartani a véleménynyilvánítástól. Aztán azzal találja magát szembe, hogy kongresszusi küldötteinek kétharmada ki akar hátrálni a párszavazás mögül. Nincs ugyan bátorságuk határozatban megsemmisíteni a választmány döntését, inkább ránk tukmálják a döntés felelősségét. Vannak körzetek, ahol nem értesítették a párttagokat, nem engedték, hogy idős, beteg tagokhoz mozgóurna menjen.

Szóval hatalmas szembeszéllel kellett megküzdeni. És ebben a szembeszélben nyolcezer (esetleg több, majd meglátjuk) tag mégis elment szavazni. Ez sokkal nagyobb létszám, mint a hadra fogható tagság fele. Mit üzentek ezek a tagok?

Azt, hogy nem értenek egyet a vezetéssel. Azt, hogy nem támogatják a kongresszus ravaszkodását. Azt, hogy változást akarnak. Ezt üzenik, hogy erős, demokratikus, erkölcsös pártot akarnak.

Ebben a tagságban van erő. És ezt az erőt a változás igénye mögé állították. Mi értjük az üzenetet. Ezt fogjuk képviselni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. június 29. 15:34
"A többség változást akar" Mi lesz az a változás? Nem loptok többé? Nem gyűlölitek a magyarokat? Nem hazudtok? Nem uszítjátok a cigányságot a magyarok ellen? Nem viszitek padlóra az országot? Nem juttatjátok idegen kézre a nemzeti javakat? Nem vágjátok sittre a hazafiakat?
di maggio
2011. június 29. 15:01
Szorgalmas fickó ez a Feri, tehetsége van a léggömb hámozáshoz.
NoCsak
2011. június 29. 14:40
Ebben a tagságban van erő. És ezt az erőt a változás igénye mögé állították. Mi értjük az üzenetet. Ezt fogjuk képviselni: Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt a kollegákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, húzzatok már a picsába ezzel! Gyerünk előre! Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz! Kell még valamit mondani, Ildikó?
Jancsipapa
2011. június 29. 14:25
A Nérónak teljesen igaza van.A többség tényleg változást akar. De nem őt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!