A sportnyugdíjas Schmitt Pál tudja-e, mit írt alá?

2011. június 11. 17:42

Őszre beérhet a szakszervetek, a társadalmi és civil szervezetek, az állampolgárok széles összefogása. Interjú.

2011. június 11. 17:42
Kónya Péter
HVG

Gondolja, hogy a »bohócforradalom« a legjobb válasz a kormány lépéseire?

A bohócforradalommal a fülkeforradalomnak akarunk görbe tükröt állítani. A visszamenőleges hatályú törvénykezés egyetlen demokratikus jogállamban sem lehetséges. A Fidesz-KDNP azonban ezt már gyakorlattá tette. Ha ők hozhatnak ilyen törvényeket és beleavatkozhatnak emberi sorsokba, családok életébe, akkor mi pedig visszamenőleges hatállyal megvonhatjuk tőlük a bizalmat. Nem hagyhatjuk, hogy a kormány a legelesettebbeket és legrászorultabbakat, rokkantakat, árvákat, özvegyeket, nyugdíjasokat, munkanélkülieket mélyszegénységbe taszítsa, miközben saját gazdasági és politikai elitjéhez tartozókat adókedvezménnyel, jól fizető állásokkal, célirányos állami támogatásokkal és beruházásokkal tegye még gazdagabbá.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány a munka törvénykönyvének tervezett módosításával még kiszolgáltatottabbá teszi a munkavállalókat. A fiatal generációnak, közöttük például az orvosoknak és a pedagógusoknak nem ad perspektívát, külföldi munkavállalásra kényszeríti őket. A fegyveres és rendvédelmi dolgozóknak kiszámítható életpálya helyett halálpályát kínál. Totális hatalmat építenek ki, az Alkotmánybíróság jogkörének a csorbításával, az új médiatörvény elfogadásával az első lépéseket már meg is tették, a sztrájkjog korlátozásával, semmiségi törvénnyel, a közszféra munkavállalóinak és családtagjaiknak titkosszolgálati módszerekkel történő ellenőrzésével és indoklás nélküli kirúgásával, a szociális párbeszéd intézményrendszerének semmibevételével.
(...)

Néhány szakszervezet vezetője viszont elhatárolódott ettől a  megmozdulástól. Nem kezdi-e ki a demonstráció a szakszervezeti egységet?


Valóban több szakszervezeti vezető elhatárolódott, valószínűleg félnek a retorzióktól, de nem szeretnék ebbe mélyebben belemenni.  A lényeg: tagságuk jelezte felénk, támogatnak bennünket, és ott lesznek velünk. Tehát egységesek vagyunk, célunk, hogy az állampolgárok végre megértsék: veszélyben van a demokrácia és ez nem csupán a rendvédelmiseket fenyegeti, hanem minden magyar állampolgárt. Civil és társadalmi szervezetek is jelezték a csatlakozásukat. A Facebook-on sokan azzal fejezik ki támogatásukat, hogy profilképüket egy bohócra cserélték le. A négy szakszervezeti konföderációnak erre a napra szervezett demonstrációját szolidaritásból mi is támogatjuk, ahogy ők is bennünket, hiszen azonos célért küzdünk mindannyian.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. június 13. 06:20
Javítás! "Lening" elvtárs mondta egyszer, hogy a "szagszervezet" az mindig fing szelet szokott vetni, és csodálkozik, ha szarvihart kell aratnia.
Krupp Skya
2011. június 13. 06:16
"Lening" elvtárs mondta egyszer, hogy a "szagszervezet" az mindig fig szelet szokott vetni és csodálkozik ha szarvihart arat.
1120
2011. június 13. 05:24
"Őszre beérhet a szakszervetek, a társadalmi és civil szervezetek, az állampolgárok széles összefogása." Ja...mint Pista bácsi kertjében a noha! :)
advocaat
2011. június 12. 22:52
NESZTEK, bazmeg, HAZAÁRULÓ SÖPREDÉK GECIK: http://onoguristan.blogspot.com/2011/06/rendor-profilja-e-honban-avagy-ne.html Kónya, te is kötelet kapsz - nem tisztelünk meg egy tarkólövéssel. Tudod, mi lesz SZÁMODRA ősszel, genyaKonya?? Akkor hosszabbítják először az ELŐZETESEDET!!! Dolgozom rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!