Mi is az igazság Oszama bin Laden halálával kapcsolatban?

2011. május 10. 12:45

Ha élve akarták elkapni, akkor miért nem próbáltak rátámadni például fürdéskor, vagy amikor épp valamelyik feleségénél tartózkodott, meztelenül?

2011. május 10. 12:45

„Előre kellene tudnunk, hogy melyik csatornán milyen véres adások lesznek. Oszama házát is bekamerázhatták volna korábban, és akkor nem így, utólag kellett volna megtudnunk, hogy milyen rendes ember volt, maga vitte le a szemetet. A számláit is rendesen fizette, és volt neki négy felesége. Viszont nem volt telefonvonala, sem internet-hozzáférése. Így be lehetett volna jelenteni a jelentős eseményt anélkül, hogy ő tudomást szerezzen róla. Akkor sokkal izgalmasabb lett volna rezidenciája megtámadását közvetíteni. Nem kellene találgatni, hogy valójában mi is történt. Most mindenki mindenfélét összevissza beszél.

Van, aki azt mondja, hogy luxusvillában lakott, más szerint nem, csak szerényebb lakban (bár mostanig azt hitték, hogy valahol egy barlangban az afgán–pakisztáni határon). Aztán van, aki azt mondja, hogy ellenállt, de azt is, hogy nem. A legjobban az tetszett, amikor hallottam, hogy nem volt fegyver nála, de ellenállt! Egyik azt mondja, csak szellemi vezér volt, a másik, hogy igazi gyakorlati vezető is. Most az ikertornyok elleni szep­tember 11-i merénylet tizedik évfordulójára éppen az amerikai vasutak ellen tervezett – állítólag – merényleteket. Aztán olyanokat hallani, hogy le kellett lőni, mert nem lehetett tudni, nincs-e testén robbanóanyag vagy bomba. Így csak akkor menekülhetett volna meg, ha meztelen. Ha élve akarták elkapni, akkor miért nem próbáltak rátámadni például fürdéskor, vagy amikor épp valamelyik feleségénél tartózkodott, meztelenül? Mert azért azt nem gondolhatják komolyan, hogy egy ötkilós bombával aludt?

Most mindenki Oszamáról beszél, akit kivégeztek, és Obamáról aki kiadta erre az ukázt. Olyannyira, hogy sokan össze is tévesztik a nevüket. Lehet, hogy Oszama is kiadott egy ilyen utasítást Obamára nézve?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulfoldre szakadt
2011. május 10. 21:20
Bin Ladent nem akarta senki sem elve elfogni. Meg mielott 2001-ben az al-Qaeda magara vallalta a WTC es a Pentagon elleni merenyletet Osama mar rajta volt a 10 legjobban keresett terrorista listajan. Inkabb halva akartak volna mar akkor is mint elve. Amikor elit tengereszeket kuldenek valakiert, nem igazan akarjak az illetot birosag ele allitani. Kulonben is, realisnak tunik, hogy az amerikaik akartak volna egy percig is az orszagukban bin Ladent? Milyen biztonsagi felkeszultseg mellett lett volna levezetheto a targyalasa? vagy ha elspajzoljak Guantanamoban, kit rabolt volna el az al-Qaeda vagy mit nem robbantott volna fel, hogy szeretett vezeret szabadon engedjek? Nem egy realisanak tuno megoldas. Szerintem bin Laden eddig elt es nem csak szinjatek, hogy most utottek rajta. Most tudtak, hogy biztosra mennek. Bush alig volt par honapja hivatalban 2001 szeptembereben. Tehat majdnem 8 eve volt, hogy megtalalja bin Ladent es maganak meg a partjanak konyvelje el a diadalt. De nem tette mert nem volt meg nekik. A kovetkezo valasztason Obamanak es a demokrataknak lesz nagy piros pont, hogy az o" es nem egy republikanus elnok hivatala alatt sikerult az elso szamu ellenseget kivonni a forgalombol.
de karatna
2011. május 10. 17:43
Legalább két éve halott! A többi a színház része!
Juggernaut
2011. május 10. 15:03
Ez egy CIA ügy. Ezért aztán ostobaság bármit is készpénznek venni, amit ezzel kapcsolatban "nyilvánosságra hoznak". Mindenesetre a levadászott fószer nagyon nem hasonlít Bin Ladenre. A jelenlegi világvallás tanai szerint, aki hisz a Bin Laden sztoriban és a holokausztban az üdvözül. Aki nem hisz az elkárhozik, de legalábbis ne akarjon sikeres kormánypárti politikus lenni. Ilyenkor nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, amikor az összes "komoly" politikus sietve hitet vall emellett az egész sötét kis CIA biznisznek a hitelessége mellett.
drieno
2011. május 10. 14:22
na itt van még egy kavics a tóba: ""Pontos információink vannak arról, hogy bin Laden már egy jó ideje meghalt betegségben" - állította kedden Hejdar Moszlehi, az iráni hírszerzési és biztonsági ügyek minisztere. Moszlehi azt firtatta, hogy amennyiben az amerikai hadsereg és a hírszerzés valóban "letartóztatta vagy megölte" bin Ladent, akkor miért nem mutatták meg a tetemét, és miért dobták a tengerbe? Az iráni miniszter szerint bin Laden állítólagos megölése egy "színjáték" volt, amelyet a közelgő amerikai elnökválasztás miatt rendeztek, hogy eltereljék a közvélemény figyelmét az Egyesült Államok rossz gazdasági helyzetéről. Hejdar Moszlehi mindazonáltal ugyancsak nem mutatott be semmilyen bizonyítékot bin Laden állítólag korábban bekövetkezett haláláról."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!