Méregdrága szerzett jogok

2011. május 19. 08:46

Mára odáig jutottunk, hogy az államtól független piaci szférában dolgozó másfél millió ember tart el több mint nyolcmilliót.

2011. május 19. 08:46
Torkos Matild

„A tüntetésekkel együtt járó konfliktusokat is vállalta a Fidesz, hogy javítson a tarthatatlan helyzeten. Mára ugyanis odáig jutottunk, hogy az államtól független piaci szférában dolgozó másfél millió ember tart el több mint nyolcmilliót, ha figyelembe vesszük, hogy a közszférában dolgozók bérét is a központi költségvetésből, ama másfél millió teljesítménye után befizetett adóból fedezik. Kérdés, hogy hol az állami szférán kívül – ahova most visszaterelnének néhány ezer életerős nyugdíjas rendőrt – az az egymilliónyi munkahely, ahol az állástalanok százezrei mellett még a rokkantnyugdíjból visszairányítottak is munkát kaphatnának.

Akik lehet, hogy fizikailag talán alkalmassá váltak időközben a munkára, de a fásultságot, a kiégést, az idegrendszer tönkremenetelét nem biztos, hogy hibaszázalék nélkül kimutatják majd a műszerek a felülvizsgálatkor. Aki nem követett el semmilyen szabálytalanságot, nyugodtan várhatja az értesítést az ellenőrzésre. Kérdés, hányan élik majd meg megalázó eljárásként ezt a bizalmatlanságot. És a végén elmondható lesz-e, hogy megérte gazdaságilag is, morálisan is? Mindazonáltal a csalás az csalás. Ha valaki csalással szerzett rokkantnyugdíjas-ellátást, azonkívül, hogy visszafizettetik vele, csukják börtönbe is az orvosi bizottság korrupt tagjaival együtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hőhe
2011. május 20. 07:32
Kinek ítéljük oda a DErvin-díjat, az itt a kérdés
wartog
2011. május 20. 07:17
Állami alkalmazottak mindig is voltak mert szükség van rájuk. Vagy irány az ősközösség és akkor nem kell.Más kérdés mennyibe kerülnek mint itt jól látja mindenki.Ha mint ellenőrző rendszer része lesz, és meg tud spórolni az állam pár milliárdot, már jó világ.Persze ha?! Az ingyenes utazásokról még nem beszéltünk, de akkor kell arról is.Vagy azt nem kell fizetni senkinek?Az utazás se legyen ingyen senkinek.Ha nyugger üljön otthon, vagy fizessen ő is.
hangya
2011. május 19. 20:48
Érdekes ám, hogy a munkanélküliek jó része dolgozni akar. A rendvédelmisek pedig 40 évesen már nem... Nem tudom, hogy miért végez megterhelőbb munkát pl. egy hadtápos, mint mondjuk egy baleseti sebész vagy egy tanár, akit valószínűleg teljesen kimerít a "jól nevelt"ifjúság, vagy esetleg az agráriumban dolgozó. Beszélgetés egy orvossal: A daganatos betegségből felépült betege megkeresi a rokkantnyugdíjával kapcsolatban. Az orvos elutasítja, a volt beteg persze nem érti. A válasz egyszerű: több 10 millió forintot költött a TB arra, hogy éljen, hogy meggyógyuljon. Most utazgat, kerékpározik, úszik, mondhatjuk teljes életet él. Akkor miért kellene rokkantnyugdíjasnak lennie? Egyébként bevezetném, hogy vagy nyugdíj vagy fizetés. Már csak szolidaritásból is! A nyugdíjasok ne vegyék el a munkahelyeket a fiataloktól, nekik kell otthont teremteniük, családot alapítaniuk, gyermeket nevelniük.
lincoln ábrahám
2011. május 19. 19:43
Nehéz a rosszabbik úton végigmenni.(egymásra épüló jogtalanságok) Jogtalan a visszamenőleges törvénykezés, de jogtalan a rokkantsággal való csalás, és elviselhetetlen a 40-50 éves nyugdíjastömeg eltartása (ki tudja hány millió segélyezettel együtt) Más országokban is nekivágtak, de símábban ment (állítólag a lengyelek már túl is vannak ezen).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!