Kitartottak

2011. május 17. 07:17

A korkedvezménnyel bűvészkedők magánjoga, a munkavégzés nélküli pénzkereset, a Kádár-korszak sunyi, alattomos, pénzcsúsztatós évtizedeit idézi.

2011. május 17. 07:17

„A több százezer korhatár alatti, munkaképes fiatal nyugdíjast voltaképpen mi, dolgozó, adózó polgárok tartjuk el ebben az országban. Mi fizetjük meg az árát annak, hogy ők harmincöt évesen méltóztattak egyet sóhajtani, osztottak, szoroztak, és mindmáig nem dolgoznak. Az élet látszólag őket igazolta: a korhatár alatti öregségi nyugdíjasok átlagban havi 120, a korengedményesek csaknem 135 ezret kasszíroztak eddig az államtól. Többet, mint a hajnali árut a hátán becipelő ábécés eladónő, aki fizikai és lelki teljesítőképessége határán éli az életét.

És aki lusta, dologtalan, vagy éppen semmihez sem ért, esetleg megunta a reggeli kelést, miért is ne csippentené fel a maga 120 ezer forintját a tökéletesen idióta jogelvek alapján működő államtól? Vannak családok, amelyekben nemcsak a nagyszülők, de a középkorú szülők is régen nyugdíjba mentek: elképzelhetjük, hogy miféle ideá­kat csepegtetnek utódaikba helytállásról, napi feladatokról, az élet valódi kérdéseiről.

A korkedvezménnyel bűvészkedők nemcsak az államot, de az egyszerű átlagembereket is megkárosították. Máig terjedő magánjoguk, a munkavégzés nélküli pénzkereset, a Kádár-korszak sunyi, alattomos, pénzcsúsztatós évtizedeit idézi. Két merőben eltérő felfogás, a munka pártján állók és a kivételezettség haszonélvezői csapnak össze a mostani vitában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 289 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bombom
2011. május 17. 22:52
U.i. milokának A szakszervezeti vezetőink az elnököt leszámítva aktív beosztott tűzoltók. Egyébként az elnök is beosztott, csak Ő függetlenítve van.
bombom
2011. május 17. 22:33
Én lépek. Tiszta szívből kívánom mindenkinek, hogy soha ne találkozzon szolgálatba lévő tűzoltóval. Főleg ne 50 felettivel. Vigyázzatok magatokra, jó vitázást!
bombom
2011. május 17. 22:28
Igazad van köszönöm. Csak kicsit felhúztam magam hogy konkrétan szoci bérencnek neveztek. De éppúgy felhúztam volna magam, ha bármelyik párt bérencének neveznek.
bombom
2011. május 17. 22:18
Olyan fasza nekünk. Lehet jelentkezni. Segítek bekerülni is. Kíváncsi lennék, hogy a sok nagyszájú meddig bírná??!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!