A kormány mindenképpen végigviszi az akaratát

2011. május 17. 13:32

Egységes korhatáron alapuló, egységes nyugdíjrendszert tudunk ajánlani. Végesek a lehetőségeink. Interjú.

2011. május 17. 13:32

Ezt sérelmezik most is a rendészeti érdekképviseletek, hogy miközben tárgyalnak a Belügyminisztériummal, egyszer csak megjelenik péntek délután a parlament honlapján egy alkotmánymódosító javaslat a nyugdíjakról. Ők ezt arculcsapásként élték meg.

Nem kell arculcsapásnak felfogni, azt nagyon sokszor elmondta a legilletékesebb és legautentikusabb, hogy egységes korhatáron alapuló, egységes nyugdíjrendszert tudunk ajánlani, erre van Magyarországon lehetőség. Mindenki tudja, hogy 3,5 millió munkavállaló 6,5 millió eltartottról kell, hogy gondoskodjon. Végesek a lehetőségeink.

De ők a módszert magát kifogásolják, hogy egyéni indítványokkal dőlnek el nagyon húsbavágó kérdések, előzetes egyeztetés nélkül.


Amennyiben ezeken az egyeztetéseken a siker reménye kecsegtetett volna az első egy-két forduló után, a kormány szerintem maradt volna a tárgyalásoknál, de én úgy tájékozódtam az utóbbi két hét híradásaiból, hogy a legcsekélyebb esély sincs a megegyezésre a belügyminiszter és a rendvédelmi szakszervezetek között. Eleve kudarcosnak láttam a megegyezésre való készséget.

Tehát ez igaz a jövőre nézve is? A kormány úgymond »megpróbál« egyeztetni, de ha nem lát esélyt, jön egy egyéni indítvány, és mindenképpen végigviszi az akaratát?


Igen. Egyet azért szeretnék mondani: 21 éve vagyok képviselő, azóta volt ilyen kormány is, olyan kormány is, nagyon sokféle hozzáállás van. Magyarországon még mindig az a közfelfogás a parlamentarizmus kapcsán, hogy a parlamentet a kormány »eteti«, a kormány látja el munkával, Ez külföldön egyáltalán nem így van: nagyon komoly törvényeket, az én szakmámba vágva például a Büntető törvénykönyveket, képviselők dolgoznak ki, és visznek végig akár egy kétkamarás parlamentben is. Ezt is meg kell szokni: a képviselők által menedzselt törvények kétségtelenül nagyobb számban vannak az utóbbi időben, de ez nem ássa alá a parlamentarizmust, hanem éppen hogy erősíti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy vélemény
2011. május 18. 15:23
A Lázár-Balsai alkotmánymódosító javaslat szövege: Az Alkotmány 70/E. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki : …„Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető . ” És mit is jelenthet ez, ha megszavazzák az orbánpárti képviselők? Az általános öregségi nyugdíjkorhatár a Tb. törvény szerint már férfiakra és nőkre egyaránt 65 év. Tehát bármelyik 65 évet be nem töltött nyugdíjas nyugellátása máról holnapra megvonható egy szimpla, akár a kihirdetés napján hatálybaléptethető törvénymódosítással. Tehát minden 65 éves kor alatt nyugellátást kapó személy számolhat azzal, hogy akár már a következő hónapban nem kap nyugellátást vagy csak az eddigi töredékét kapja. És emlékezzünk csak, hogy a sohasem hazudó Orbán Viktor kénye kedve szerint hogyan is mennek ma már a dolgok. 1.)„Megvédjük a nyugdíjpénztárakat” a választás előtti nyilatkozat 2.) 14 hónapra kölcsönvesszük a magánnyugdíjpénztári befizetéseket (a választás utáni lakossági tesztelés) 3.) Szabad választást biztosítunk mindenkinek, de aki a magánnyugdíjpénztári tagságot választja, az elveszti az eddigi befizetései utáni állami nyugdíjjogosultságát, és amit a munkáltató utána a jövőben fizet arra sem lesz jogosult. Most a népnek szánt megosztó rizsa, hogy csak a rendvédelmisektől veszik el a nyugdíjat ez most még csak a második lépés a lakosság tesztelése, de akár egy-két hónap múlva már minden 65 év alatti sorra kerülhet, az orbánpárti alkotmánymódosítás ezt már lehetővé teszi. Az orbánpárti alkotmánymódosításnál még egy dolgot nem lehet figyelmen kívűl hagyni. A módosítás nem csak a sajátjogú nyugellátások 65 éves életkor alatti megvonását tenné lehetővé egy egyszerű törvénymódosítással, hanem akár a hozzátartozói nyugellátásokét is. Tehát akár a) az özvegyi nyugdíj, b) az árvaellátás, c) a szülői nyugdíj, d) a baleseti hozzátartozói nyugellátások, e) az özvegyi járadék. is megvonhatók lehetnek. Azért remélni lehet, hogy Orbán most még csak a 65 év alatti özvegyek nyugellátását akarja csak megvonatni, egy óvodáskorú árvaellátását PR szempontból talán még nem.
Merlin
2011. május 18. 07:12
különb, helyesbítek
országépítő
2011. május 18. 02:45
egyszerűem az emberi hülyeség határtalan, olyan emberek okoskodnak akiknek halvány fingjuk nincs az emberi tisztességről, jogról az emberi társsadalom alapja a bizalom, tisztelet és a szerzett jogok megtartása, ez a jogállam alapja, és ez rendkívül sok esetben ütközhet a társadalmi igazságérzettel, és aki ezt kezdi el mondogatni az megszűnteti a társadalom alapját a jogállamot, anarchiát hoz létre, és ha megszünik az államba vetett bizalom előbb utóbb felbomlik az állam, jelenleg ez játszódik le amely államnak nincs erős erőszakszervezete az nem állam. A fityeszesek eddigi" jogállamot" erősítő találmányai: 15 éves kortól munkavégzési lehetőség (erről mostanában hallgatnak) ez még kádár alatt is 16 volt, mert nemzetközi szerződésekben vállaltuk. médiatörvény, csak módosítani kellett rajta, 98 % különadó csak harmadszori nekifutásra sikerült valami törvényeset kifundálni, és most a korhatár alatti nyugdíjat felülvizsgálni visszamenőleg, a kommentelők mielőtt hülyeségeket beszélnének olvassák el a törvényjavaslatot és utána a helsinki bizottság weblapját a szerzett jogról, amely betartását az ország garantálja már ha jogállam szerződések köteleznek rá valamint a római jog alapja is. Itt már nem a korkedvezményes nyugdíjról van szó hanem arról hogy ha ezt megteheti a kormány akkor holnap bárkitől bármit elvehetnek (még az életét is) szabadon és bűntetlenül. amúgy ha valaki veszi a fáradságot és elolvassa a tervezet szövegét, egy szó sem esik benne rendőrről, bv-ről katonáról, csak korhatár alatti nyugdíjasról. a hülye dumát elő lehet adni a parlamentben hogy csak az 57 év alatti rendőrt vizsgáljuk, abban a pillanatban ha hatályba lép bárkit az öregségi nyugdíjhatár alatt, és ha ősszel úgy dönt a kormány hogy ez 90 év akkor mindenkitől megvonhatja ez alatt, kérem ez jogállam? jogbiztonság? nem! ha ezt hagyjuk 2014-ben nem lesznek választások itt a diktatúra (pontosabban lesznek de előtte az alkotmányban rögzítik hogy csak a fidesz és kndp megbízható pártagjai szavazhatnak) Amúgy úgylátom a kormánypárti kommentelőknek mind 300.000.-nettó fölötti a fizetése, vagy pintér maffia sándor biztonsági szolgálatánál, orbán kőbányánál , lévai bornál dolgoznak feketén és nem csökkent a fizetésük a 16% adó miatt, ismételten leírom a 16% adó 700 milliárd kiesést okozott, a pazarlások gk beszerzés 7 mliárd, nyomtató 4, viki házi fogorvos 1, és ezek után a szerzett jogú rendvédelmiseken akarnak 50 milliárdot spórolni, ha az ab a rá vonatkozó alkotmányellenes módosítások miatt nem tudja elkaszálni, majd a nemzetközi bíróság megteszi és kamatostul fizetteti meg az elmaradt nyugdíjakat, csak addig sok bajtársunk fog elmenni az élők sorából, ez a békésebb megoldás, de van nem békés is és ettől csak egy hajszálnyira került a kormány, és nem lesz aki megvédi, mert a saját tányérjába szart bele
Billy the kid
2011. május 18. 00:22
Bajban lehet a hazánk (Copyright:Pálfy) , hogyha egy szürke harmadvonalas, minden pártot megjárt tehetségtelen pohárnok dönt "holmi" nyugdíj és társadalomszerkezeti kérdésekben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!