Igazságot adó?

2011. április 10. 10:36

Kedves Kormány, mi ám egyáltalán nem ilyen lovat, azaz igazságtételt akartunk, ahol megint a becsületes, dolgos többség szenved néhány arcátlan gazember miatt!

2011. április 10. 10:36

Kedves Kormány, mi ám egyáltalán nem ilyen lovat, azaz igazságtételt akartunk, ahol megint a becsületes, dolgos többség szenved néhány arcátlan gazember miatt!(...)

És akkor most, nem lévén alkotmányjogi szakértő, nem az olyan, még a laikus kívülálló számára is elképesztő körülményekről kívánunk értekezni, mint a visszamenőleges hatályú adóztatás intézménye, avagy a nyilvánvaló jogalkotási tehetetlenkedés beismerése helyett az Alkotmánybíróságra hirtelenjében rákényszerített szájkosár.

Ehelyett inkább az egyszerű, hétköznapi, a sok évtizedes kitartó, becsületes munkában megfáradt emberek elképesztő eseteit említenénk, amelyekkel tele a sajtó, az internetes fórumok, a közbeszéd.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bonoka
2011. április 11. 03:49
A Fidesz gyengülése az elszámoltatás hiánya ,s gyenge kivitelezése ! Ezért csalódott nagyon sok Fidesz szavazó. Hiába szavazott a Fideszre semmi sem változik sajnos!
Negue
2011. április 10. 14:07
"Sajnos" tökéletesen igaz minden szavad!
civilina
2011. április 10. 13:43
Érdemes a cikk témáján elgondolkodni! Szerintem ezentúl minden jogi egyetemen elrettentő példaként tanítani fogják, hogy miért nem szabad törvényt visszamenő hatállyal megalkotni és az országgyűléssel elfogadtatni. A FIDESZ-KDNP kormány hibát követett el, mert egy mszp által okozott politikai botrányt, és a FIDESZ ezzel kapcsolatos választási ígéretét politikai eszközök helyett, törvényi úton próbálta korrigálni. Az eredményesség érdekében nekiment az Alkotmánybíróságnak, ezzel feleslegesen felvállalva a balliberális sajtó és értelmiség világ-körbeóbégatását, és - a lényeg - sok választó jogos illetményét tette bizonytalanná és kérdőjelezte meg. A történet koronája, hogy az mszp által etikátlanul kifizetett és felvett pénzek visszaszerzésének reménye is mind inkább szertefoszlani látszik. A fiaskó hatása viszont szépen megmutatkozik a népszerűségvesztésben. Ezért kár volt! Meggyőződésem, a FIDESZ ezzel a lépésével egy történelmi lehetőséget szalasztott el, az mszp-t akár kibuktathatta volna a parlamentből is! Nem kellett volna mást tennie, mint a választási kampányban ígérgetés helyett igazat kellett volna mondania: a már etikátlanul kifizetett közpénzeket visszaszerezni törvényes úton nem lehet, csak az alkotmány megsértésével. A közelgő választások idején a választóknak azonban lehetőségük nyílik, hogy az esetről véleményt nyilvánítsanak. Mindenki megértette volna, mi a teendője, és a demokrácia haja szála sem görbült volna. Ma ott tartunk, hogy néhány mszp-s politikusnak, és az mszp-hez közeli személynek a FIDESZ néhány álmatlan éjszakát ugyan szerzett, de megmentette az mszp-t!
Rm_
2011. április 10. 11:44
Az egyszerű, robusztus adórendszer mit jelent?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!