A Jobbik esete a kunbűnözéssel

2011. április 29. 15:37

IV. Béla a kozmopolita mintaképe: kiváltságlevelet adományozott a honi zsidóságnak.

2011. április 29. 15:37

„IV. Béla királyunk csak félig volt magyar: édesanyja merániai Gertrúd, akit idegenszívűsége miatt nemesek kaszaboltak le. Trónra kerülve Béla az országba hívta a kissé alulszocializált kunokat, akik aztán összeütközésbe keveredtek a magyarokkal. Egy idő után annyira tombolt a kunbűnözés, hogy véres etnikai összecsapások alakultak ki. Béla a tatárjárás után birtokadományokkal az állami vagyont herdálta, sőt egy korabeli multinak, a johannita lovagrendnek is adott területeket. Béla a kozmopolita mintaképe: kiváltságlevelet adományozott a honi zsidóságnak, felesége görög nő volt, lányai pedig orosz, lengyel és bajor uralkodókhoz mentek feleségül.

Még szerencse, hogy kissé nevetséges lenne IV. Béla ellen Árpád-sávos zászlóval tüntetni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csíksomlyai
2011. április 29. 22:37
Gaon=karatna?
Winston Smith
2011. április 29. 22:26
Javítás: "Egy nemcigánynak jobban elnézed az ilyen viselkedést,mert nem cigány,és neki nem a "vérében" van ez szerinted?" Pontosan így van. Nem értem mit csodálkozol. a statisztikák és a rendőrségi tanulmányok a cigók életmódjáról pedig az én igazamat bizonyítják. Ezt úgy értem, hogy ha a magyar viselkedik így, akkor is genetikai okok vannak a háttérben. Ha meg cigó, akkor is. És mivel sokkal több cigó ordibál mocskosan büdösen állat módjára, ezért a cigókról mindent összevéve jobban feltételezem, hogy genetikailag terheltek. Természetesen ezt még lehetne is a hátrányos nevelés rovására is írni, de sajnos tanulás, intelligencia és agresszió terén első kézből származó tapasztalataim alapján látom, hogy sajnos genetikailag terheltek.
Winston Smith
2011. április 29. 21:17
Ja, végszóul, hadnagyom: Hamis dilemmát állítasz föl azzal, hogy úgy véled vannak olyanok, akik genetikai hátterük alapján ítélik meg az embert(ők a primitív bunkó stb "nácik"), és vannak, akik érdemeik alapján. Teljesen hamis ez a szembeállítás. a kettő kiegészíti egymást, legalábbis a valóságban. Lehet hogy ferdén nézek egy cigóra, mert minden okom megvan rá, és mert ismerem a genetikai hajlamait, de attól még, ha ennek ellenére bebizonyítja nekem - és én megadom neki az esélyt, hogy bebizonyítsa - nem pattintom le alapból, pedig lehet azt kéne sokszor - akkor elhiszem róla, hogy ő egy rendes ember. egyébként a bűnöző cigányon igenis kinézetén - ápolatlan, büdös, az utca az ő ordibálásától hangos, szemem láttára kötekedik másokkal, stb - már látszik, hogy hova tartozik. Még mielőtt hozzám szólt volna. Persze továbbra is fönntartom, hogy az előítéletesség rossz dolog. Mármint ha megalapozatlan. Ha megalapozott, akkor igenis jobb résen lenni. Ha meg rácáfol a cigó az előítéletre, akkor kellemes csalódás. ennyi.
Winston Smith
2011. április 29. 20:53
"Ez hosszú téma, majd máskor kielemzem." Inkább most elemzem ki. Bár fáradt vagyok, de a dolgok tisztázása megér ennyit, és nem éri meg lustának lenni, mint ahogy viselkedtem az imént. 1) a bűnöző hajlam öröklődik. A bűnöző hajlam résztulajdonságai (ezekből áll össze, minél több van, annál jobban "kijön", annál teljesebb lesz a kórkép): hiperagresszió, hiperérzékenység, hiányos vagy hiányzó lelkiismeret, az empátia hiánya, kihasználó magatartás. ezek mind génileg meghatározottan kódolt viselkedésformák. Természetesen a gének által kódolt magatartásminták a környezettel kölcsönhatásban jönnek elő, vagy maradnak rejtve. 2) a cigók közt több a bűnöző hajlamú Ehhez tessék statisztikákat böngészni, tessék leköltözni melléjük, tessék megismerni a lelkivilágukat, és akkor kiderül, hogy mindez csupán a "hátrányos szociális helyzet" következménye-e, vagy van valami mélyebb, genetikai dolog-e a háttérben. 3) konklúzió: a cigók többsége genetikailag TERHELT, sokkal több bennük a devianciára, antiszociális személyiségzavarra (ASPD - antisocial personality disorder, egy korábbi posztban hosszasan idéztem, most nem térnék ki részletesen rá, csak ennyit http://en.wikipedia.org/wiki/Aspd tehát a cigók között sokkal nagyobb ennek a személyiségzavarnak, mely egyébként a bűnöző hajlam melegágya, a jelenléte 4) ugyanilyen, (nem feltétlenül negatív!) genetikai háttere vanb szinte minden népcsoportnak: pl. az askenázi zsidók általában +20 IQ-val intelligensebbek az őket körülvevő más népcsoportoknál. Baj ez? Nem baj. Persze ezzel együtt többféle idegbetegség is halmozottan fordul elő náluk. Ez baj? Nekem nem:) http://en.wikipedia.org/wiki/Ashkenazi_intelligence és ha ilyen különbségek elő tudnak fordulni, akkor megalapozott az a vélekedés, hogy bizonyos személyiségjegyek öröklődnek. amint bizonyos személyiségjegyek öröklődnek, azonnal fölvetődik a kérdés, hogy ha a bűnöző hajlam egy bizonyos népcsoportban sokkal gyakoribb, akkor az vajon jó dolog-e vagy sem. szerintem nagyon nem jó dolog, természetesen mindenkinek meg lehet erről a saját véleménye. ennyi. Nincsen "tabula rasa" mindenki eleve hajlammal születik az adott viselkedésmintára. Ostobaság, jobb esetben naivság másképp gondolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!