Ne szálljunk le az európai vonatról!

2011. március 28. 10:47

Felelős magyar közgazdászokként felhívjuk az Orbán-kormányt, hogy vizsgálja felül álláspontját, és fogadja el a többségi álláspontot.

2011. március 28. 10:47

„Az elmúlt két-három évben nyilvánvalóvá vált, hogy az Európai Unió országai két csoportra szakadnak. Az egyik csoportba azok tartoznak, akik vállalják a fegyelmezett államháztartási politikát, és versenyképességüket gazdaságuk folyamatos korszerűsítésével, termékeik minőségével, gazdasági és politikai viszonyaik kiszámíthatóságával érik el. Ők azok, akik felülhettek, illetve rajta maradhatnak az euró kínálta tartós gazdasági biztonság vonatán. A másik csoportba azok kerülnek, akik folyamatosan küzdenek a fegyelmezetlen, kalandor kormányzás következményeivel, amelyek nem tudják teljesíteni az eurózóna szabályait, amelyeket megbízhatatlan partnernek tart a környezet. Most alakul ki a kétsebességes Európa.

A külső körben maradni, mellékvágányon bolyongani könnyebb, viszont ezekbe az országokba nem sietnek a befektetők, kimaradnak a technikai és üzleti kapcsolatok nemzetközi hálózataiból, óhatatlanul viszszaszorulnak a világgazdaságban. A belső körhöz felzárkózni fegyelmet követel és áldozatokkal jár ugyan, de masszív tőkebeáramlást ígér, szoros nemzetközi gazdasági kapcsolatokat, biztonságot és tartós felemelkedést hoz.

Felelős magyar közgazdászokként felhívjuk az Orbán-kormányt, hogy vizsgálja felül álláspontját, és fogadja el a többségi álláspontot. Ezt kívánja a józan ész, ez Magyarország érdeke. Egy már elvesztegetett évtized után ne szálljunk le önként a felemelkedés vonatáról, amely a mielőbbi magyar euróhoz visz el bennünket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dé208
2011. március 29. 00:33
Felelős magyar közgazdászok = levitézlett faszkalapok
magnamater
2011. március 28. 22:04
Hol voltak a felelős magyar közgazdászok, amikor a magyar gazdaság tönkrement?
gróf Bercsényi
2011. március 28. 21:28
Ugyan, mutasson nekem valaki tíz "Befektetőt"! Szemtől szembe! Kiő, a Befektető? Szakállas? Kopasz? Nő? Buzi? Szadomazós? Önmegtartóztató? Kékszemű? Borotválja? Mert ezek a "Befektetők" gyakorlatilag az Isten után jönnek másodikként a mai közbeszédban, amolyan Alistenek, helyettes Istenek, viceIstenek ők - a görög mitológiában van csupán párjuk, apjuk Zeusz, anyjuk "csupán" halandó. No, lássuk, kikre gondolnak konkretice a liberálfasiszta-júdeokommunista közgazdászok, amikor a "Befektetőkről" beszélnek, őket magasztosítják mindenek, de mindenképpen a Zemberek fölé? Netán saját magukra és pereputtyikra gondolnak? Vagy valamely felsőbbrendű nép legfelsőbb kasztjára? Ki lehet ma az Ős-spiritista közgazdaságtanban, amely még a marxistánál is undorítóbb, mindenek fölött álló Befektető?
lastres
2011. március 28. 21:13
Ezek az emberek nem bírják belátni, hogy az a gazdaságfilozófia, amit képviselnek, végérvényesen megbukott. (Muraközy mit keres köztük?) Mihályi "a falu egy középkori csökevény" Péter, meg a többi... A hátam borsódzik. De nehéz volt ezektől megszabadulni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!