Miért nevezik Semjén Zsolt Szíve Reptérnek Ferihegyet?

2011. március 24. 19:14

Nem arról van szó, hogy Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér elnevezésre az ármánykodó tudósok a Kun Béla Internacionalista Repülőtér elnevezéssel tromfoltak volna.

2011. március 24. 19:14

Értelmetlen a kérdés, de tavasz van, és ilyenkor az ember hajlik az irracionalitásra, virágokat szagolgat, vagy olyasmiket kérdez, hogy mi a magyarázata a Ferihegy új elnevezése körüli ámokfutásnak? A belpolitikai hadműveletek során ugyanis olyan hévvel oszlatott fel a kormány egy szürke szakemberekből álló grémiumot, mintha nem is a földrajzinév-bizottságról lenne szó, hanem egy kommunista nindzsákból álló kommandóról. Akikre véletlenül, a teakonyhában bukkant rá a szemfüles vidékfejlesztési miniszter.

Magyarázat józan ésszel persze nem adható, annyi más módja is lett volna annak, hogy áthidalják a különbséget, ami a kormány által javasolt, és a szakemberek által helyesnek tartott név között feszült. Már ha feszült ott egyáltalán valami.

Nem mellékes tény ugyanis, hogy a bizottság nem vetette el a kormány javaslatát. Nem arról van szó, hogy Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér elnevezésre az ármánykodó tudósok a Kun Béla Internacionalista Repülőtér elnevezéssel tromfoltak volna. A kormány javaslatát egyszerűen kiegészítették még a Ferihegy szóval, de csak azért, mert a nyelvészek, ha nem is James Bond-osan izgalmas figurák, de annál realistábbak, és így tudták: átnevezhetik a repteret akár Semjén Zsolt Szíve Nemzeti Repülőtérre is, a taxit úgyis Ferihegyre kérik majd a renitens magyarok. Sőt fülkeforradalom ide vagy oda, a lakosság nem tud kibújni a bőréből, és ha nem lesz a kinn a táblán a Ferihegy szó, ezek készek majd Lisztferihegynek nevezni a nemzet repülőterét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2011. március 24. 23:10
Az ilyen idióták miatt vettem ki annak idején a kedvenceim közül az index.hu-t...
gross
2011. március 24. 22:15
Valami nagyon ócska közel-keleti államra emlékeztet ez a tempó. A kirúgottak - már amennyire tudjuk - csak a munkájukat végezték, a megfelelő általános felhatalmazással, ahogy korábban is; részletes és kötelező mandátum nélkül, mint ahogy korábban is. Hoztak egy szakmai döntést, mint ahogy korábbi esetekben is. Mi lesz most velük? Hol helyezkednek el? A piacon a köztisztviselői szaktudás és gyakorlat általában nem számít különösebben értékesnek. Volt lakáshitelük? Házastársuk dolgozik?
Zázrivecz
2011. március 24. 21:55
Szerintem az fáj a legjobban az Indexeseknek, hogy nem Shalom reptérnek keresztelték át, így nem érzik igazán otthon magukat mikor iderepülnek.
holnaPinap
2011. március 24. 19:39
az index olyan szinten lement kormányellenesbe, mintha minimum OGYválasztások lennének 2 hét múlva. 2 külpolitikai híren kívül ömlik az sp-zés, most wm-zás, rogánozás, semjénezés. a képlet akkor is egyszerű. aki termelte a sz@rkupacot az a baloldal, akinek takarítani kell a fent említett ellenszélben, az a jobb oldal. függetlenül attól hogy pár alkalmatlan mit firkál unalmában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!